České vepřové

České vepřové – tyto stránky byly vytvořeny pro všechny příznivce českého vepřového masa ve všech podobách. Stránky provozuje Svaz chovatelů prasat v Čechách a na Moravě proto, aby byli všichni konzumenti vepřového masa pravdivě a fundovaně informováni o všech aktuálních tématech týkajících se právě vepřového masa. Naleznete zde, jak recepty nejen z vepřového masa, ale i další zajímavé informace, které se k této kulinářské specialitě vztahují včetně informací týkající se samotného chovu prasat.

Pokud vás naše stránky zaujaly a chcete sledovat novinky i mimo tyto stránky, podpořte nás pomocí facebooku. Budeme také rádi, pokud tyto stránky podpoříte jakoukoli smysluplnou připomínkou či podmětem co se vám zde líbí, nebo byste chtěli vědět a nenašli jste zde.

Aktuality

06září
2019

Veganská strava může být hazard se zdravím, tvrdí expertka na výživu

Strava založená pouze na rostlinné bázi může představovat zdravotní rizika, a to zejména s ohledem na vývoj lidského mozku v době těhotenství. Na potenciální problém upozorňuje odborný

zobrazit detail ...
26.čerc
2019

Vepřová panenka na grilu: Jaká má být teplota masa? A recept na zázvorovou marinádu!

Panenka je ten nejlepší kousek vepřového, který můžete mít. Je jemná, křehká, šťavnatá a její grilování nezabere moc času. Připravte si ji se skvělou zázvorovou marinádou. Chcete

zobrazit detail ...
25.čerc
2019

Aby grilování nemělo chybu! Zkuste dodržovat tato pravidla

Grilování k létu prostě patří. Všichni ho milují, protože je skvělou příležitostí vidět se s lidmi, které máme rádi, a navíc trošku rozmazlit své chuťové pohárky nějakou tou

zobrazit detail ...
19.čerc
2019

Inspektoři objevili dodávku se zkaženým masem. Řidič ho vezl na dětský tábor

Veterináři objevili při kontrole auta v Táboře čtvrt tuny zkaženého masa a masných výrobků. Dodávka vezla potraviny v nevyhovujících podmínkách, maso bylo určené pro dětský tábor u

zobrazit detail ...
18.čerc
2019

Jak poznat kvalitní vepřové? Prozkoumejte barvu i etiketu, radí experti

Vepřové maso je druhé nejoblíbenější maso v Evropě. V Evropské unii se chová 148 milionů prasat. V dnešní době máme nepřeberné množství vepřového masa v každém obchodě s potravinami.

zobrazit detail ...


Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty