Recepty

07květ
2014

Jitrničky

Ingredience: půlka vepřové hlavy 1,5 kg libového vepřového bůčku 1 kg vepřových laloků 1 kg vepřových plic 500-700g vepřových jater 700g domácího pečiva 250g cibule 5g majoránky 80g

zobrazit detail ...
23dub
2014

Zabíjačkový guláš

Ingredience: 1 kg libového vepřového masa 600g vepřového laloku s brzlíky 600g cibule 800g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček) 1 lžíce hladké

zobrazit detail ...
09led
2014

Grilovaná vepřová žebírka

Žebírka jsou náročnější na tepelné zpracování, ale výsledek jistě stojí za to! Na čtyři porce budete potřebovat: plát vepřových žebírek; Marináda: 4 lžíce oleje, 5 lžic

zobrazit detail ...
09led
2014

Šťavnatá vepřová játra na grilu

Ingredience: 1 kg vepřových jater (nakrájíme na silnější plátky), 150 ml kvalitního červeného vína, 4 lžíce olivového oleje (extra panenský), 2,5 lžíce worchesteru,  1/3 lžičky

zobrazit detail ...
09led
2014

Marinovaná vepřová krkovička

Ingredience: 4 plátky vepřové krkovice (nejlépe asi 2,5 cm silné),  dijonská hořčice,  špetka soli a pepře,  2,5 dl piva Postup: Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme

zobrazit detail ...



Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty