Ingredience: půlka vepřové hlavy 1,5 kg libového vepřového bůčku 1 kg vepřových laloků 1 kg vepřových plic 500-700g vepřových jater 700g domácího pečiva 250g cibule 5g majoránky 80g
zobrazit detail ...Ingredience: 1 kg libového vepřového masa 600g vepřového laloku s brzlíky 600g cibule 800g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček) 1 lžíce hladké
zobrazit detail ...Žebírka jsou náročnější na tepelné zpracování, ale výsledek jistě stojí za to! Na čtyři porce budete potřebovat: plát vepřových žebírek; Marináda: 4 lžíce oleje, 5 lžic
zobrazit detail ...Ingredience: 1 kg vepřových jater (nakrájíme na silnější plátky), 150 ml kvalitního červeného vína, 4 lžíce olivového oleje (extra panenský), 2,5 lžíce worchesteru, 1/3 lžičky
zobrazit detail ...Ingredience: 4 plátky vepřové krkovice (nejlépe asi 2,5 cm silné), dijonská hořčice, špetka soli a pepře, 2,5 dl piva Postup: Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme
zobrazit detail ...Víte že ....
V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.