Suroviny: 6ks řízek z kýty1lžička sůl1lžička pepř mletý1lžička solamyl (bramborový škrob)1lžička worcestrová omáčka2stroužek česnek0,5lžička majoránka0,5lžička pálivá paprika0,5lžička
zobrazit detail ...Pravidlo první a jediné? Nebabrejte se s tím! Máte li k dispozici litinový hrnec, je to brnkačka náročná jedině na čas. Ale i ten je zde relativní. Protože je to málo pracné. Tolik k přípravě
zobrazit detail ...... aneb Cotelettes de porc á la mode d´Avignon Kotleta (z francouzského côtelette, tedy „žebírko“, to původem z francouzského côte, resp. latinského costa, tedy „bok“, „žebro“)
zobrazit detail ...„Urovnej selátko do velkého kastrolu, proceď polívku z telecích nožiček na to, dej k tomu žejdlík rakouského vína, žejdlík dobrého vinného octa, jednu na lístky pokrájenou cibuli,
zobrazit detail ...Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky prasat. Ale i když nebydlíte na vesnici a nemáte v chlívku vepříka, můžete si doma připravit
zobrazit detail ...Napadlo by vás dát dohromady med a chilli? Že ne? Zkuste to, uvidíte, že možná v tomto případě platí pravidlo o tom, že protiklady se přitahují. Chuť chilli a medu je vskutku vydařená
zobrazit detail ...Mílí zlatí masomilové, zvláště vy konzervativní zpozorněte, naše milá Iva vám totiž posílá pozdravy s vepřovou konzervou. Nemůžu posoudit, tak pro vás přepisuji a doufám, že ve vašich
zobrazit detail ...Kroupová jelítka - čím dál tím zapomenutější ( a naprosto neprávem) zabijačková pochoutka. Všechen zájem se upíná na tlačenku a jitrnice, a je to vidět dokonce i v obchodech. Zatímco
zobrazit detail ...Víkend má být famózní a pro některé i dlooouuuhýýý, tak si pojďme pořádně vyválet šunky! Tenhle recept je od princezny Lady a jednoduchý tak, že si možná budete muset dát facku, abyste
zobrazit detail ...Ugrilovat celé sele není zase tak jednoduchou záležitostí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Toto je zkouška opravdového mistra rožně, zvláště když začnete nejdříve s malým prasátkem.
zobrazit detail ...Víte že ....
Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.