Recepty

26.čerc
2019

Vepřová panenka na grilu: Jaká má být teplota masa? A recept na zázvorovou marinádu!

Panenka je ten nejlepší kousek vepřového, který můžete mít. Je jemná, křehká, šťavnatá a její grilování nezabere moc času. Připravte si ji se skvělou zázvorovou marinádou. Chcete

zobrazit detail ...
04.čerc
2018

Vepřová panenka s medovou hořčicí

Suroviny: 1 větší šál vepřové panenky (600–800 g), 3 lžíce medové hořčice, 3 lžíce oleje, sůl a pepř. Postup: Vepřovou panenku očistíme od zbytků řetízku (šlach a tuku) a opatrně

zobrazit detail ...
15květ
2018

Ovíněná panenka

Seznam surovin: vepřové maso 2 plátky (panenka) cibule šalotka 200 gramů hroznové víno 400 gramů víno červené 250 mililitrů máslo 30 gramů med 4 lžíce cukr 1 lžíce šťáva

zobrazit detail ...
07břez
2018

Kotlety z bagouna

Seznam surovin: vepřové maso 4 kusy (kotleta s kostí) vepřové maso 4 plátky (uzený bůček) zelí bílé 200 gramů (mladé hlávkové) vývar masový 1,5 decilitru pivo světlé 1 decilitr

zobrazit detail ...
09únor
2018

Bramborové noky s pečení a špenátem

Seznam surovin: mouka pšeničná polohrubá 1 hrst (orientační množství, na vál) vepřové maso 1 kilogram (pečeně bez kosti) špenát 600 gramů (špenátové listy) smetana 1 decilitr (30%,

zobrazit detail ...
24led
2018

Dušená žebra na kysaném zelí

Seznam surovin: zelí kysané 1 kilogram vepřové maso 1 kilogram (nasekaná žebra) vývar masový 1,5 decilitru (teplý) paprika zelená 2 kusy (pálivá) sádlo 2 lžíce (škvařené) paprika

zobrazit detail ...
12pros
2017

Nadívané vepřové řízky

Seznam surovin: vepřové maso 4 plátky (řízky) brambory 2 kusy šunka 4 plátky sýr Čedar 4 plátky cibule 1 kus mouka pšeničná hladká 1 lžíce pepř černý (mletý) sůl olej (na

zobrazit detail ...
19říj
2017

Vepřová panenka s fenyklem

Seznam surovin: brambory 6 kusů fenykl 2 kusy (čerstvý) smetana na šlehání 2 decilitry máslo 20 gramů šťáva citronová 1 lžíce olej olivový pepř sůl vepřové maso 600 gramů

zobrazit detail ...
21září
2017

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Suroviny: 4ks kuřecí maso nebo vepřové maso - 400 g8stroužek česnek2ks vejce 1-21balení zakysaná smetanastrouhankarostlinný olejmlékosůlpepř mletýmáslobylinky Dle chuti (pažitka, petrželka,

zobrazit detail ...
11dub
2017

Vařené vepřové maso

Seznam surovin: vepřové maso 600 gramů (tučné, lalok, nebo hlava) křen 100 gramů (syrový, čerstvý) cibule 1 kus (velká) hořčice plnotučná (dle chuti) cibule (nakrájená nať) sůl

zobrazit detail ...

předchozí123další


Víte že ....

Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty