Recepty

18list
2016

Škvarky a škvarková pomazánka

Pravidlo první a jediné? Nebabrejte se s tím! Máte li k dispozici litinový hrnec, je to brnkačka náročná jedině na čas. Ale i ten je zde relativní. Protože je to málo pracné. Tolik k přípravě

zobrazit detail ...
04říj
2016

Vepřové kotlety po avignonsku

... aneb Cotelettes de porc á la mode d´Avignon Kotleta (z francouzského côtelette, tedy „žebírko“, to původem z francouzského côte, resp. latinského costa, tedy „bok“, „žebro“)

zobrazit detail ...
12únor
2016

Dobrou tlačenku si uvaříte za pár korun

„Urovnej selátko do velkého kastrolu, proceď polívku z telecích nožiček na to, dej k tomu žejdlík rakouského vína, žejdlík dobrého vinného octa, jednu na lístky pokrájenou cibuli,

zobrazit detail ...
04únor
2016

Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku

Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky prasat. Ale i když nebydlíte na vesnici a nemáte v chlívku vepříka, můžete si doma připravit

zobrazit detail ...
12čern
2015

Recept: Medová žebírka grilovaná

Napadlo by vás dát dohromady med a chilli? Že ne? Zkuste to, uvidíte, že možná v tomto případě platí pravidlo o tom, že protiklady se přitahují. Chuť chilli a medu je vskutku vydařená

zobrazit detail ...
17září
2014

Domácí poctivá vepřová konzerva ála Iva

Mílí zlatí masomilové, zvláště vy konzervativní zpozorněte, naše milá Iva vám totiž posílá pozdravy s vepřovou konzervou. Nemůžu posoudit, tak pro vás přepisuji a doufám, že ve vašich

zobrazit detail ...
13září
2014

Kroupové jelítko

Kroupová jelítka - čím dál tím zapomenutější ( a naprosto neprávem) zabijačková pochoutka. Všechen zájem se upíná na tlačenku a jitrnice, a je to vidět dokonce i v obchodech. Zatímco

zobrazit detail ...
06září
2014

Domácí poctivá vepřová šunka od (princezny) Lady

Víkend má být famózní a pro některé i dlooouuuhýýý, tak si pojďme pořádně vyválet šunky! Tenhle recept je od princezny Lady a jednoduchý tak, že si možná budete muset dát facku, abyste

zobrazit detail ...
25čern
2014

Jak grilovat sele...

Ugrilovat celé sele není zase tak jednoduchou záležitostí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Toto je zkouška opravdového mistra rožně, zvláště když začnete nejdříve s malým prasátkem.

zobrazit detail ...
07květ
2014

Jitrničky

Ingredience: půlka vepřové hlavy 1,5 kg libového vepřového bůčku 1 kg vepřových laloků 1 kg vepřových plic 500-700g vepřových jater 700g domácího pečiva 250g cibule 5g majoránky 80g

zobrazit detail ...

předchozí12další


Víte že ....

Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty