Vepřové na Vašem talíři je konečnou fází dlouhého procesu, který začíná u zemědělců na polích, vede přes jatka a zpracování až k pultům prodejen či jídelním lístkům restaurací. Celá
zobrazit detail ...Je lepší?První otázkou, která každého napadne je, zda je kvalitnější. Na to je potřeba zcela jasně odpovědět, že české vepřové maso není kvalitnější, než čerstvé maso vyráběné
zobrazit detail ...Vepřové maso tvoří již od prehistorických nedílnou součást naší stravy. Prase bylo jedním z prvních zvířat, které člověk domestikoval a užíval pro domácí chov. Navíc jde o maso,
zobrazit detail ...Vepřové maso je jednou ze základních potravin. Každý člověk (včetně batolat) v České republice spotřebuje ročně 41 kilogramů vepřového masa. To je více než polovina z celkového objemu
zobrazit detail ...Víte že ....
Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.