Vepřové na Vašem talíři je konečnou fází dlouhého procesu, který začíná u zemědělců na polích, vede přes jatka a zpracování až k pultům prodejen či jídelním lístkům restaurací. Celá
zobrazit detail ...Je lepší?První otázkou, která každého napadne je, zda je kvalitnější. Na to je potřeba zcela jasně odpovědět, že české vepřové maso není kvalitnější, než čerstvé maso vyráběné
zobrazit detail ...Vepřové maso tvoří již od prehistorických nedílnou součást naší stravy. Prase bylo jedním z prvních zvířat, které člověk domestikoval a užíval pro domácí chov. Navíc jde o maso,
zobrazit detail ...Vepřové maso je jednou ze základních potravin. Každý člověk (včetně batolat) v České republice spotřebuje ročně 41 kilogramů vepřového masa. To je více než polovina z celkového objemu
zobrazit detail ...Víte že ....
Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně.