O vepřovém

10led
2014

Proč české vepřové

Je lepší?První otázkou, která každého napadne je, zda je kvalitnější. Na to je potřeba zcela jasně odpovědět, že české vepřové maso není kvalitnější, než čerstvé maso vyráběné

zobrazit detail ...
10led
2014

Vepřové maso coby nedílná součást jídelníčku

Vepřové maso tvoří již od prehistorických nedílnou součást naší stravy. Prase bylo jedním z prvních zvířat, které člověk domestikoval a užíval pro domácí chov. Navíc jde o maso,

zobrazit detail ...
10led
2014

Dělení vepřového masa

Vepřové maso je jednou ze základních potravin. Každý člověk (včetně batolat) v České republice spotřebuje ročně 41 kilogramů vepřového masa. To je více než polovina z celkového objemu

zobrazit detail ...

předchozí12další


Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty