O vepřovém

07říj
2016

Potraviny z regionu - Vepřové maso

Zajímavý spot ZAK TV - Potraviny z regionu - 15. díl, Vepřové maso http://www.zaktv.cz/archiv/potraviny-z-regionu/68.html  

zobrazit detail ...
04září
2015

Profíci radí: hovězí maso nesmí být čerstvé, vepřové raději s tukem

Roman Vaněk gastronomií žije, Hynek Vávra vaří ve vlastní restauraci a Ondřej Vlašaný se stará o obchod s kvalitním masem. Jsou to muži, kteří vědí, jak poznat dobré maso a kde ho koupit.

zobrazit detail ...
05list
2014

Nový druh bílého masa…

Vepřového maso je v tuzemsku nejprodávanějším a nejčastěji konzumovaným masem vůbec. Je to dáno jak tradicí, stravovacími návyky, tak i cenovou dostupností. Ačkoli většina z nás vepřové

zobrazit detail ...
01říj
2014

Panenka, plec, lalok, krkovička: Znáte druhy vepřového?

Doba zabíjaček vrcholí a vy možná stále ještě nevíte, jak z prasátka využít každý kousek. Přinášíme vám proto praktický přehled, s nímž vám konečně bude jasné, jaké maso je

zobrazit detail ...
25čern
2014

Přeštické prase zachráníte tím, že ho sníte!

Slogan vznikl ve Výzkumném ústavu živočišné výroby, který je garantem a koordinátorem Národního programu ochrany a využití genetických zdrojů hospodářských a užitkových zvířat, ryb

zobrazit detail ...
22květ
2014

Jak poznat kvalitní maso?

Chcete-li se dozvědět více informaci o tom, jak poznat kvalití vepřové a hovězí maso...? Brožura ke stažení ZDE.

zobrazit detail ...
16dub
2014

Zajímavé video: Jak se vyrábí šunka (I. díl)

Video s Romanem Vaňkem ke shlédnutí: ZDE.

zobrazit detail ...
22led
2014

Přeštické černostrakaté prase

Zajímavou akci letos připravila Agrární komora ČR ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby v Praze-Uhříněvsi a řeznickým mistrem Františkem Kšánou mladším. Při letošní

zobrazit detail ...
10led
2014

Jaké je vepřové maso

O vepřovém mase se traduje řada velmi zastaralých informací a mnohdy až pověr. Tou nejčastější a nejohranější je, že je tučné a nezdravé. Jaké je vepřové maso? Ač si to mnoho lidí

zobrazit detail ...
10led
2014

Než přijde vepřové na talíř

Vepřové na Vašem talíři je konečnou fází dlouhého procesu, který začíná u zemědělců na polích, vede přes jatka a zpracování až k pultům prodejen či jídelním lístkům restaurací. Celá

zobrazit detail ...

předchozí12další


Víte že ....

Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty