Novinky

21led
2016

České řízky už nejsou z Dánska. Stát poslal miliardy na chov selat

Pravděpodobnost, že si při objednávce českého řízku konzument ve skutečnosti pochutná na vepřovém z dánského selete, se v posledních letech výrazně snížila. Ještě před čtyřmi

zobrazit detail ...
15pros
2015

Šunky nejvyšší kvality zklamaly. V testu překvapivě propadla i „Klasa“

Měl by to být absolutní vrchol masných výrobků, to nejlepší, co si můžete mezi šunkami dopřát. V testu, který uspořádala MF DNES společně s Potravinářskou komorou ČR, však šunky

zobrazit detail ...
14pros
2015

Zbytečný povyk kvůli antibiotikům?

V poslední době se hovoří o možném nekontrolovaném používání antibiotik u hospodářských zvířat samotnými chovateli. Svaz chovatelů prasat však považuje tyto zprávy za neopodstatněné.

zobrazit detail ...
04list
2015

České vepřové může zmizet z trhu, varují chovatelé. Krmiva je málo, ale zdražit nemohou

Kvůli suchu výrazně stoupla cena sena a kukuřice. Dražší krmivo pak zvedá i cenu hovězího masa. Vyšší náklady mají i chovatelé prasat, ti si ale zdražení nemohou dovolit. Naopak: Vepřového

zobrazit detail ...
15říj
2015

Čeští zemědělci prodávají prasata pod cenou

Chovatelé prasat se bojí zavírání chovů. Prodejní cena vepřového je nižší než náklady a obchodní řetězce preferují levné dotované maso z ciziny. Ve čtvrtek to uvedl prezident Agrární

zobrazit detail ...
01září
2015

Test grilovacích klobás: Bez náhražek, maso ale někde schází

Absolutním vítězem dTestu se staly grilovací klobásky Grill&Fun z Lidlu. Čtvrtina testovaných vepřových grilovacích klobás dostupných v českých obchodech neobsahuje množství masa uváděné

zobrazit detail ...
30srp
2015

Výrobce masa a uzenin Steinex postaví nový masokombinát v Kuřimi

Brněnská společnost Steinex, která vyrábí a prodává maso, masné výrobky a uzeniny, se chystá v Kuřimi na Brněnsku stavět nový závod. V současnosti stále zpracovává maso ve výrobně

zobrazit detail ...
12srp
2015

LETNÍ JÍZDA: Zachraňte poslední české prase! Snězte ho!

Kolega mi ho líčil bezmála jako zázračné prase. Ultra zdravé, ultra chutné. Chutné maso, to prý ano. Se zdravím to bude horší. Je to pořád vepřové. Ale osud má přeštické prase pohnutý.

zobrazit detail ...
06srp
2015

Česká kuchyně zažívá renesanci. Tuzemských surovin je ale nedostatek

Restaurace se v posledních několika letech stále častěji vrací k tradiční české kuchyni. Trend objevování zahraničních jídel patrný v devadesátých letech minulého století tak začínají

zobrazit detail ...
02srp
2015

Chovatelé prasat mají potíže, chtějí ochranu

Producenti vepřového masa dostanou letos od státu na ozdravení chovů 720 milionů korun. Dalších 143 milionů půjde na zajištění dobrých životních podmínek prasat. Odvětví má však podle

zobrazit detail ...



Víte že ....

Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty