Novinky

28.čerc
2015

Místo úschovy zmraženého masa by stát mohl mít v zásobě dobytek

Mražené maso ve státních skladech určené pro krizové situace by mohla částečně nahradit živá zvířata. V rezervách by se mohla objevit už v roce 2017. Dnes to novinářům řekl předseda

zobrazit detail ...
05.čerc
2015

Chovatelé prasat dostanou na boj proti nemocem 720 milionů

Na ozdravení chovů prasat letos půjde z tzv. nákazového fondu 720 milionů korun. Ministerstvo zemědělství navýšilo peníze ve fondu, který je určený i pro chovatele drůbeže, na 1,1 miliardy

zobrazit detail ...
11čern
2015

Tajemství dánského lančmítu: pro Čechy separát, pro Němce vepřové maso

Dánský producent dodává na český trh lančmít s drůbežími zbytky, zatímco Němcům nabízí za poloviční cenu zdánlivě totožný produkt z vepřového masa. Tajemný drůbeží separát

zobrazit detail ...
08čern
2015

Výroba masa v hradeckém kraji dál roste, letos zatím o 7,6 pct.

Výroba masa v Královéhradeckém kraji letos pokračuje v růstu zahájeném v roce 2012. V prvním čtvrtletí letošního roku masokombináty v kraji zvýšily výrobu o 7,6 procenta a bez drůbežího

zobrazit detail ...
04čern
2015

Jurečka: Stát bude kontrolovat pravdivost označení českému původu

Stát chce na potravinářských výrobcích kontrolovat pravdivost označení českého původu. Řada reklamních nápisů na obalech je pro spotřebitele matoucí. Na konferenci Samoška to dnes uvedl

zobrazit detail ...
15květ
2015

Šéf příbramského masokombinátu: Desítky milionů na opravy stačit nebudou

Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je

zobrazit detail ...
01dub
2015

Nové značení masa přehledně aneb konečně možnost jak poznat tuzemské vepřové a kuřecí maso

Dnes vstoupilo v plastnost nové nařízení EU o značení potravin, které odstraňuje dosavadní paradox, kdy zákazník neměl šanci zjistit zemi původu u vepřového a kuřecího masa (přesné

zobrazit detail ...
29břez
2015

U vepřového či drůbežího bude nově jasné, odkud pochází

Praha - Už příští týden získají zákazníci lepší přehled, odkud pochází maso, které si kupují. Řeznictví i supermarkety totiž musí od středy 1. dubna povinně na obalech uvádět zemi

zobrazit detail ...
08únor
2015

Maso pro naše děti

Maso je cenný zdroj bílkovin, které jsou základním stavebním materiálem nových buněk. Proto bychom jeho konzumaci - obzvlášť během těhotenství - rozhodně neměly zanedbávat. Například

zobrazit detail ...
20led
2015

Zemědělci: Do Česka míří příliš levné maso, kilo kuřecího za 18 korun

Mezi zemědělci se potichu mluví o dovozech příliš levného masa do Česka. Například kilogram mražených kuřecích čtvrtek je možné u obchodníků pořídit i za 18 korun. Před levným masem

zobrazit detail ...



Víte že ....

Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty