Novinky

14pros
2015

Zbytečný povyk kvůli antibiotikům?

V poslední době se hovoří o možném nekontrolovaném používání antibiotik u hospodářských zvířat samotnými chovateli. Svaz chovatelů prasat však považuje tyto zprávy za neopodstatněné.

zobrazit detail ...
04list
2015

České vepřové může zmizet z trhu, varují chovatelé. Krmiva je málo, ale zdražit nemohou

Kvůli suchu výrazně stoupla cena sena a kukuřice. Dražší krmivo pak zvedá i cenu hovězího masa. Vyšší náklady mají i chovatelé prasat, ti si ale zdražení nemohou dovolit. Naopak: Vepřového

zobrazit detail ...
15říj
2015

Čeští zemědělci prodávají prasata pod cenou

Chovatelé prasat se bojí zavírání chovů. Prodejní cena vepřového je nižší než náklady a obchodní řetězce preferují levné dotované maso z ciziny. Ve čtvrtek to uvedl prezident Agrární

zobrazit detail ...
01září
2015

Test grilovacích klobás: Bez náhražek, maso ale někde schází

Absolutním vítězem dTestu se staly grilovací klobásky Grill&Fun z Lidlu. Čtvrtina testovaných vepřových grilovacích klobás dostupných v českých obchodech neobsahuje množství masa uváděné

zobrazit detail ...
30srp
2015

Výrobce masa a uzenin Steinex postaví nový masokombinát v Kuřimi

Brněnská společnost Steinex, která vyrábí a prodává maso, masné výrobky a uzeniny, se chystá v Kuřimi na Brněnsku stavět nový závod. V současnosti stále zpracovává maso ve výrobně

zobrazit detail ...
12srp
2015

LETNÍ JÍZDA: Zachraňte poslední české prase! Snězte ho!

Kolega mi ho líčil bezmála jako zázračné prase. Ultra zdravé, ultra chutné. Chutné maso, to prý ano. Se zdravím to bude horší. Je to pořád vepřové. Ale osud má přeštické prase pohnutý.

zobrazit detail ...
06srp
2015

Česká kuchyně zažívá renesanci. Tuzemských surovin je ale nedostatek

Restaurace se v posledních několika letech stále častěji vrací k tradiční české kuchyni. Trend objevování zahraničních jídel patrný v devadesátých letech minulého století tak začínají

zobrazit detail ...
02srp
2015

Chovatelé prasat mají potíže, chtějí ochranu

Producenti vepřového masa dostanou letos od státu na ozdravení chovů 720 milionů korun. Dalších 143 milionů půjde na zajištění dobrých životních podmínek prasat. Odvětví má však podle

zobrazit detail ...
01srp
2015

Produkce masa ve 2. čtvrtletí v Česku klesla, nákup mléka stoupl

Produkce masa v Česku ve druhém čtvrtletí meziročně klesla o 0,7 procenta, nákup mléka naopak o 4,7 procenta stoupl. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad. Ceny zemědělských

zobrazit detail ...
31.čerc
2015

Farmáři kvůli ruskému embargu krvácejí, vepřové prodávají na psí žrádlo

Ruské embargo na dovoz evropských potravin citelně dopadá především na chovatele prasat. Rusko bylo ještě před dvěma lety největším odběratelem evropského vepřového, nyní se farmáři

zobrazit detail ...



Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty