Novinky

01dub
2015

Nové značení masa přehledně aneb konečně možnost jak poznat tuzemské vepřové a kuřecí maso

Dnes vstoupilo v plastnost nové nařízení EU o značení potravin, které odstraňuje dosavadní paradox, kdy zákazník neměl šanci zjistit zemi původu u vepřového a kuřecího masa (přesné

zobrazit detail ...
29břez
2015

U vepřového či drůbežího bude nově jasné, odkud pochází

Praha - Už příští týden získají zákazníci lepší přehled, odkud pochází maso, které si kupují. Řeznictví i supermarkety totiž musí od středy 1. dubna povinně na obalech uvádět zemi

zobrazit detail ...
08únor
2015

Maso pro naše děti

Maso je cenný zdroj bílkovin, které jsou základním stavebním materiálem nových buněk. Proto bychom jeho konzumaci - obzvlášť během těhotenství - rozhodně neměly zanedbávat. Například

zobrazit detail ...
20led
2015

Zemědělci: Do Česka míří příliš levné maso, kilo kuřecího za 18 korun

Mezi zemědělci se potichu mluví o dovozech příliš levného masa do Česka. Například kilogram mražených kuřecích čtvrtek je možné u obchodníků pořídit i za 18 korun. Před levným masem

zobrazit detail ...
14led
2015

Děkujeme za vaši podporu

Děkujeme všem našim příznivcům, kteří nás podporují nejen přes facebook. Této odezvy si moc vážíme, a proto nás zajímá jakýkoli váš názor týkající se vepřového masa. Své náměty

zobrazit detail ...
12led
2015

Vepřové maso s rodným listem

Nový rok přinesl řadu změn v označování potravin, na které jsme my spotřebitelé čekali celou řadu let. Jedná se o nové, srozumitelnější informování zákazníka o konkrétních potravinách,

zobrazit detail ...
01led
2015

Nová evropská pravidla pro označování potravin vstupují v platnost

V sobotu vstupuje v platnost nová legislativa EU týkající se označování potravin. Zavádí mimo jiné čitelnější etikety a zvýraznění alergenů na balených potravinách. Novela se týká

zobrazit detail ...
15pros
2014

Když vepřové, tak české

Nejprodávanějším, tedy i nejčastěji konzumovaným masem je v Česku vepřové. Jeho obliba je dána jak historicky, tak i tím, že se jedná o libovou a velmi chutnou surovinu. V dnešní době,

zobrazit detail ...
12pros
2014

Spotřebitel by neměl očekávat, že se obaly na potravinách ze dne na den změní

Dne 13. prosince nabývá účinnosti evropské nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Provozovatelé potravinářských podniků intenzívně pracovali na tom, aby mohli

zobrazit detail ...
11pros
2014

Farmy trpí zákazem vývozu do Ruska

Po srpnovém rozhodnutí Ruska zakázat dovoz vybraných typů potravin ze zemí EU včetně vepřového masa začala jeho výkupní cena klesat. V posledních dvou týdnech se už dostala často pod třicet

zobrazit detail ...



Víte že ....

Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty