Novinky

16květ
2016

Už jste ochutnali přeštíka?

Jste-li milovníky dobrého jídla, rozhodně byste měli ochutnat delikátní maso z přeštického prasete. Přeštickéčernostrakaté plemeno má původ v západních Čechách a je vyhlášené díky

zobrazit detail ...
09květ
2016

Lidl prodával vepřové maso se salmonelou, varuje zákazníky inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varovala spotřebitele před salmonelou ve vepřovém mase. Na nebezpečné bakterie narazila při analýze čerstvého vepřového masa, zakoupeného

zobrazit detail ...
08květ
2016

Zajímavé vysílání Čro Brno

Poslechtěte si zajímavý záznam ze středy 5.května 2016 z vysílání Čro Brno: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3622660

zobrazit detail ...
08dub
2016

Vepřové a dietní? Ano, když víte, jak na to. Deset nejlepších receptů.

Začali jste si odpírat vepřové, ačkoli ho máte rádi? Je to zbytečné, naučte se ho vařit dietně. Věděli jste, že jídlo z kuřecího masa může být z dietního hlediska mnohem větším

zobrazit detail ...
01dub
2016

Chovatelé: Vepřové se dováží za dumpingové ceny, měl by to řešit ÚOHS

Tuzemští chovatelé prasat podají podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který by měl podle nich řešit dumpingové ceny vepřového masa z dovozu. Česká potravinová soběstačnost

zobrazit detail ...
22břez
2016

POZVÁNKA NA TISKOVOU KONFERENCI

POZVÁNKA NA TISKOVOU KONFERENCI - Pohřbíme české vepřové? ... která se koná v Galerie Café Louvre (mezipatro), Národní 22, Praha 1 Termín: středa 23. března 2016 ve 13:00 hod. Vystoupí: Ing.

zobrazit detail ...
14únor
2016

Červené maso má v jídelníčku důležité místo

Češi si v drtivé většině nedokážou představit, že by se měli vzdát masa a pokrmů z něj. Pro většinu populace je právě maso základní potravinou. Avšak mnoho lidí při tom hřeší

zobrazit detail ...
02únor
2016

Dovážíme nelegální vepřové maso?

Rozhovor s Ing. Janem Stibalem, ředitelem Svazu chovatelů prasat z.s. Jak byste shrnul loňský rok z hlediska počtu v tuzemsku chovaných prasat – produkce českého vepřového masa? Na počátku

zobrazit detail ...
26led
2016

Odbornice: Červené maso je důležitou částí výživy, nutná je míra

Červené maso je podle nutriční terapeutky Kateřiny Šimkové důležitou součástí výživy a do zdravého jídelníčku patří. V Česku sní podle statistiků každý v průměru 50 kilogramů

zobrazit detail ...
25led
2016

Nekvalitní potraviny v zahraničních řetězcích zničí naše zdraví. Odborník varuje před velkým rizikem

Rozmarné počasí, parné léto, mírná zima, nedostatek vody. To vše ovlivňuje úrodu zemědělců a následně i to, co se nám dostává na talíř. V jakém stavu se nachází česká půda a

zobrazit detail ...



Víte že ....

Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty