Novinky

06srp
2015

Česká kuchyně zažívá renesanci. Tuzemských surovin je ale nedostatek

Restaurace se v posledních několika letech stále častěji vrací k tradiční české kuchyni. Trend objevování zahraničních jídel patrný v devadesátých letech minulého století tak začínají

zobrazit detail ...
02srp
2015

Chovatelé prasat mají potíže, chtějí ochranu

Producenti vepřového masa dostanou letos od státu na ozdravení chovů 720 milionů korun. Dalších 143 milionů půjde na zajištění dobrých životních podmínek prasat. Odvětví má však podle

zobrazit detail ...
01srp
2015

Produkce masa ve 2. čtvrtletí v Česku klesla, nákup mléka stoupl

Produkce masa v Česku ve druhém čtvrtletí meziročně klesla o 0,7 procenta, nákup mléka naopak o 4,7 procenta stoupl. Údaje dnes zveřejnil Český statistický úřad. Ceny zemědělských

zobrazit detail ...
31.čerc
2015

Farmáři kvůli ruskému embargu krvácejí, vepřové prodávají na psí žrádlo

Ruské embargo na dovoz evropských potravin citelně dopadá především na chovatele prasat. Rusko bylo ještě před dvěma lety největším odběratelem evropského vepřového, nyní se farmáři

zobrazit detail ...
28.čerc
2015

Místo úschovy zmraženého masa by stát mohl mít v zásobě dobytek

Mražené maso ve státních skladech určené pro krizové situace by mohla částečně nahradit živá zvířata. V rezervách by se mohla objevit už v roce 2017. Dnes to novinářům řekl předseda

zobrazit detail ...
05.čerc
2015

Chovatelé prasat dostanou na boj proti nemocem 720 milionů

Na ozdravení chovů prasat letos půjde z tzv. nákazového fondu 720 milionů korun. Ministerstvo zemědělství navýšilo peníze ve fondu, který je určený i pro chovatele drůbeže, na 1,1 miliardy

zobrazit detail ...
11čern
2015

Tajemství dánského lančmítu: pro Čechy separát, pro Němce vepřové maso

Dánský producent dodává na český trh lančmít s drůbežími zbytky, zatímco Němcům nabízí za poloviční cenu zdánlivě totožný produkt z vepřového masa. Tajemný drůbeží separát

zobrazit detail ...
08čern
2015

Výroba masa v hradeckém kraji dál roste, letos zatím o 7,6 pct.

Výroba masa v Královéhradeckém kraji letos pokračuje v růstu zahájeném v roce 2012. V prvním čtvrtletí letošního roku masokombináty v kraji zvýšily výrobu o 7,6 procenta a bez drůbežího

zobrazit detail ...
04čern
2015

Jurečka: Stát bude kontrolovat pravdivost označení českému původu

Stát chce na potravinářských výrobcích kontrolovat pravdivost označení českého původu. Řada reklamních nápisů na obalech je pro spotřebitele matoucí. Na konferenci Samoška to dnes uvedl

zobrazit detail ...
15květ
2015

Šéf příbramského masokombinátu: Desítky milionů na opravy stačit nebudou

Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je

zobrazit detail ...



Víte že ....

Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty