Novinky

12září
2016

Dobrá zpráva - Česká potravina

Potraviny, které byly u nás jenom zabaleny, už nebude možné označit za český výrobek. Zpřísňujeme označení původu! Česká potravina bude muset být vyrobena z domácích surovin: ➖

zobrazit detail ...
08září
2016

Biopotravinou roku je paštika z přeštíka z Biofarmy Sasov

Biopotravinou roku 2016 se stala Bio Trhaná paštika z přeštického černostrakatého prasete z Biofarmy Sasov. Šlo o 15. ročník soutěže, kam výrobci přihlásili 90 produktů, o devět více

zobrazit detail ...
18srp
2016

Cena prasat se odrazila ode dna. Může podražit vepřové

Cena jatečních prasat stoupá a uzenáři varují, že by mohly podražit i jejich výrobky. Podle sedláků je ale taková argumentace nesmysl. Jejím jediným důvodem má být ospravedlnění zdražování

zobrazit detail ...
17srp
2016

Reakce Svazu chovatelů prasat na zprávy o zdražování masa

V minulém týdnu proběhly médii informace o tom, že se zvýší ceny vepřového masa, protože zdražují jatečná prasata. Z pohledu chovatelů prasat je podobná argumentace naprosto nesmyslná

zobrazit detail ...
10srp
2016

Na českém trhu se objevilo vepřové maso z Polska obsahující nadlimitní množství antibiotik

Na český trh se v červenci dostala zásilka více než 400 kilogramů vepřové panenky z Polska, která obsahovala nadlimitní množství reziduí antibiotika Doxycyklinu. Státní veterinární správa

zobrazit detail ...
06.čerc
2016

Nízké ceny vepřového drtí zemědělce. V Meclově s chovem prasat končí

Firma Meclovská zemědělská končí s chovem prasat. Uvedl to její ředitel Jaroslav Hána. Pokud se ceny vepřového masa výrazněji nezvednou, zamíří ke stejnému rozhodnutí i další podniky

zobrazit detail ...
15čern
2016

Aktuální stavy exportu a importu vepřového masa

Zajímavý rozhovor s Ing. Janem Stibalem, ředitelem Svazu chovatelů prasat, z.s. v rádiu Český rozhlas České Budějovice na téma: Aktuální stavy exportu a importu vepřového masa..., který

zobrazit detail ...
06čern
2016

Chovatelé prasat zažívají špatné časy. Může za to levný dovoz a absence dotací

Plzeňsko – Kamenem úrazu jsou dovozy levného masa 
i závislost na dotacích. Průměrný Čech ročně spořádá 42 kilogramů vepřového masa. Na tom, aby si ho mohl dopřávat, mají velký

zobrazit detail ...
16květ
2016

Už jste ochutnali přeštíka?

Jste-li milovníky dobrého jídla, rozhodně byste měli ochutnat delikátní maso z přeštického prasete. Přeštickéčernostrakaté plemeno má původ v západních Čechách a je vyhlášené díky

zobrazit detail ...
09květ
2016

Lidl prodával vepřové maso se salmonelou, varuje zákazníky inspekce

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varovala spotřebitele před salmonelou ve vepřovém mase. Na nebezpečné bakterie narazila při analýze čerstvého vepřového masa, zakoupeného

zobrazit detail ...



Víte že ....

Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty