Novinky

26led
2016

Odbornice: Červené maso je důležitou částí výživy, nutná je míra

Červené maso je podle nutriční terapeutky Kateřiny Šimkové důležitou součástí výživy a do zdravého jídelníčku patří. V Česku sní podle statistiků každý v průměru 50 kilogramů

zobrazit detail ...
25led
2016

Nekvalitní potraviny v zahraničních řetězcích zničí naše zdraví. Odborník varuje před velkým rizikem

Rozmarné počasí, parné léto, mírná zima, nedostatek vody. To vše ovlivňuje úrodu zemědělců a následně i to, co se nám dostává na talíř. V jakém stavu se nachází česká půda a

zobrazit detail ...
21led
2016

České řízky už nejsou z Dánska. Stát poslal miliardy na chov selat

Pravděpodobnost, že si při objednávce českého řízku konzument ve skutečnosti pochutná na vepřovém z dánského selete, se v posledních letech výrazně snížila. Ještě před čtyřmi

zobrazit detail ...
15pros
2015

Šunky nejvyšší kvality zklamaly. V testu překvapivě propadla i „Klasa“

Měl by to být absolutní vrchol masných výrobků, to nejlepší, co si můžete mezi šunkami dopřát. V testu, který uspořádala MF DNES společně s Potravinářskou komorou ČR, však šunky

zobrazit detail ...
14pros
2015

Zbytečný povyk kvůli antibiotikům?

V poslední době se hovoří o možném nekontrolovaném používání antibiotik u hospodářských zvířat samotnými chovateli. Svaz chovatelů prasat však považuje tyto zprávy za neopodstatněné.

zobrazit detail ...
04list
2015

České vepřové může zmizet z trhu, varují chovatelé. Krmiva je málo, ale zdražit nemohou

Kvůli suchu výrazně stoupla cena sena a kukuřice. Dražší krmivo pak zvedá i cenu hovězího masa. Vyšší náklady mají i chovatelé prasat, ti si ale zdražení nemohou dovolit. Naopak: Vepřového

zobrazit detail ...
15říj
2015

Čeští zemědělci prodávají prasata pod cenou

Chovatelé prasat se bojí zavírání chovů. Prodejní cena vepřového je nižší než náklady a obchodní řetězce preferují levné dotované maso z ciziny. Ve čtvrtek to uvedl prezident Agrární

zobrazit detail ...
01září
2015

Test grilovacích klobás: Bez náhražek, maso ale někde schází

Absolutním vítězem dTestu se staly grilovací klobásky Grill&Fun z Lidlu. Čtvrtina testovaných vepřových grilovacích klobás dostupných v českých obchodech neobsahuje množství masa uváděné

zobrazit detail ...
30srp
2015

Výrobce masa a uzenin Steinex postaví nový masokombinát v Kuřimi

Brněnská společnost Steinex, která vyrábí a prodává maso, masné výrobky a uzeniny, se chystá v Kuřimi na Brněnsku stavět nový závod. V současnosti stále zpracovává maso ve výrobně

zobrazit detail ...
12srp
2015

LETNÍ JÍZDA: Zachraňte poslední české prase! Snězte ho!

Kolega mi ho líčil bezmála jako zázračné prase. Ultra zdravé, ultra chutné. Chutné maso, to prý ano. Se zdravím to bude horší. Je to pořád vepřové. Ale osud má přeštické prase pohnutý.

zobrazit detail ...



Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty