Novinky

15břez
2018

Pražskou šunku zapsali na evropský seznam specialit. Čekala šest let

Pražská šunka se dostala na evropský seznam Zaručených tradičních specialit (ZTS). Výrobek z vepřové kýty, který musí splňovat přesnou recepturu, v úterý zaregistrovala Evropská komise.

zobrazit detail ...
08břez
2018

Kdo „rejžuje“ na vepřovém?

Potraviny v České republice zdražily v posledním čtvrtletí loňského roku nejvíce z celé Evropské unie. Ještě zajímavější zjištění je fakt, že cena vepřového masa neustále stoupá.

zobrazit detail ...
07břez
2018

Víte, že i maso a masné výrobky jsou zdrojem vitaminu D?

Centrum zdraví, výživy a potravin Brno (CZVP) v rámci krátkých aktualit uveřejňovaných na webu SZÚ publikovalo již několik článků k potravinám, které patří k významnějším zdrojům

zobrazit detail ...
01břez
2018

Při kontrole s celníky zjistili veterinární inspektoři závadu u 30 procent zásilek živočišných produktů

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy (SVS) v minulém týdnu ve spolupráci s Celní správou ČR provedli mimořádnou kontrolní akci. V jejím rámci zkontrolovali po celé

zobrazit detail ...
28únor
2018

Zemědělský svaz: Dumpingové dovozy stát stále neřeší

Mléko a vepřové maso dlouhodobě prodávají čeští zemědělci za ceny, které jsou nižší než náklady, a jsou tak závislí na dotacích. Stále větším problémem jsou dumpingové dovozy,

zobrazit detail ...
26únor
2018

Ministr Milek: Musíme vyřešit podnákladové ceny v obchodních řetězcích, budu usilovat o změnu zákona o významné tržní síle

Konkurenceschopnost evropského potravinářství bylo hlavní téma mezinárodní konference Food Forum, kterou dnes v Brně v rámci mezinárodních potravinářských veletrhů Salima 2018 zahájil

zobrazit detail ...
23únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...
14únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
04únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
03únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...



Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty