Novinky

03list
2016

Vepřové a hovězí bude v Albertu už jen české. S výjimkou akcí

Obchodní řetězec Albert ve svých více než 300 prodejnách nabídne zákazníkům vepřové a hovězí maso výlučně českého původu. Spotřebitelé to poznají podle symbolu s českou vlajkou

zobrazit detail ...
02list
2016

Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny

Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny než na dovozové. Vyplývá to z cenového průzkumu ministerstva financí mezi letošním lednem a květnem, jehož výsledky

zobrazit detail ...
26říj
2016

Potraviny z Polska nás stále ohrožují...

Neustále pokazujeme na dovážené potraviny ze zahraničí, které nejsou evidentně kontrolované tak, jak by měly být. Následující informace jsou jasným signálem pro nás spotřebitele a varovným

zobrazit detail ...
18říj
2016

Hotel si topí a svítí z vlastní energie vyrobené chovem prasat. Ta pak končí hostům na talíři

Ve Středočeském kraji v obci Choťovice najdou návštěvníci hotel s farmou, který je jako jeden z mála v tuzemsku skutečně zcela energeticky soběstačný. Hotel Na Farmě je ukázkou firemního

zobrazit detail ...
12říj
2016

Za vepřové platíme přemrštěné ceny kvůli maržím obchodů, zuří chovatelé

Vepřové maso je zbytečně drahé a mohou za to obchodníci, bouří se čeští chovatelé prasat. Zatímco ceny vepřového za poslední roky stouply o pětinu, oni z toho nemají nic a trpí, tvrdí.

zobrazit detail ...
06říj
2016

Z jihočeských jatek putuje na trh pětina domácí produkce masa

České Budějovice – Jihočeskému kraji patřila letos v prvním pololetí první příčka ve výrobě masa v Česku. Na jatkách byl poražen dobytek o jatečné hmotnosti 28.269 tun. Meziročně

zobrazit detail ...
04říj
2016

Neústupné marže obchodníků i špatná úroda: Zdraží řízek i jogurt. A co dál?

Úroda byla mizerná, a co vzešlo, to zničily mrazíky. Včelstva zase decimoval mor a nepřízeň počasí. A aby toho nebylo málo, šejkové utáhli kohoutky s ropou a nás tak prý tutově čeká

zobrazit detail ...
02říj
2016

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel poctivou výrobou,

zobrazit detail ...
01říj
2016

Příliš mnoho prasat láme krk vepřovým „býkům“

Investoři, kteří se zaměřují na „neobvyklejší“ komodity, by měli zbystřit. Za poslední čtvrtletí se na trhu vyrýsovala poměrně zajímavá příležitost, jejíž trend by měl dle

zobrazit detail ...
21září
2016

Tisková zpráva z jednání komoditní rady pro vepřové maso při AK

Dne 15. 9. 2016 proběhlo další zasedání Komoditní rady pro vepřové maso při Agrární komoře České republiky. Mezi hlavní témata patřila současná i dlouhodobá situace na trhu s jatečnými

zobrazit detail ...



Víte že ....

Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty