Novinky

01břez
2018

Při kontrole s celníky zjistili veterinární inspektoři závadu u 30 procent zásilek živočišných produktů

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy (SVS) v minulém týdnu ve spolupráci s Celní správou ČR provedli mimořádnou kontrolní akci. V jejím rámci zkontrolovali po celé

zobrazit detail ...
28únor
2018

Zemědělský svaz: Dumpingové dovozy stát stále neřeší

Mléko a vepřové maso dlouhodobě prodávají čeští zemědělci za ceny, které jsou nižší než náklady, a jsou tak závislí na dotacích. Stále větším problémem jsou dumpingové dovozy,

zobrazit detail ...
26únor
2018

Ministr Milek: Musíme vyřešit podnákladové ceny v obchodních řetězcích, budu usilovat o změnu zákona o významné tržní síle

Konkurenceschopnost evropského potravinářství bylo hlavní téma mezinárodní konference Food Forum, kterou dnes v Brně v rámci mezinárodních potravinářských veletrhů Salima 2018 zahájil

zobrazit detail ...
23únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...
14únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
04únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
03únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...
31led
2018

Výroba masa stále klesá. Lidé na něm šetří

Češi utrácejí za maso domácích sedláků stále méně, což se projevuje i na jeho výrobě. Třeba vepřového masa dodali sedláci na trh 211 tisíc tun, což bylo o devět tisíc tun méně

zobrazit detail ...
19led
2018

Masa jíme o polovinu víc než dříve

Stravovací zvyklosti Čechů se mění. Jíme více masa a mléčných výrobků, ale méně obilovin. Vloni byla spotřeba potravin průměrně 785,6 kilogramu na osobu. O 1,9 % více než v roce předchozím. Zatímco

zobrazit detail ...
01pros
2017

Zabijačka splněným snem seniorů...

Ježíškova vnoučata už splnila přes osm tisíc přání osamělých seniorů po celém Česku. Mezi nimi jsou i ta netradiční jako pravá domácí zabíjačka, kterou chtěli zažít penzisté z

zobrazit detail ...



Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty