Novinky

02list
2016

Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny

Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny než na dovozové. Vyplývá to z cenového průzkumu ministerstva financí mezi letošním lednem a květnem, jehož výsledky

zobrazit detail ...
26říj
2016

Potraviny z Polska nás stále ohrožují...

Neustále pokazujeme na dovážené potraviny ze zahraničí, které nejsou evidentně kontrolované tak, jak by měly být. Následující informace jsou jasným signálem pro nás spotřebitele a varovným

zobrazit detail ...
18říj
2016

Hotel si topí a svítí z vlastní energie vyrobené chovem prasat. Ta pak končí hostům na talíři

Ve Středočeském kraji v obci Choťovice najdou návštěvníci hotel s farmou, který je jako jeden z mála v tuzemsku skutečně zcela energeticky soběstačný. Hotel Na Farmě je ukázkou firemního

zobrazit detail ...
12říj
2016

Za vepřové platíme přemrštěné ceny kvůli maržím obchodů, zuří chovatelé

Vepřové maso je zbytečně drahé a mohou za to obchodníci, bouří se čeští chovatelé prasat. Zatímco ceny vepřového za poslední roky stouply o pětinu, oni z toho nemají nic a trpí, tvrdí.

zobrazit detail ...
06říj
2016

Z jihočeských jatek putuje na trh pětina domácí produkce masa

České Budějovice – Jihočeskému kraji patřila letos v prvním pololetí první příčka ve výrobě masa v Česku. Na jatkách byl poražen dobytek o jatečné hmotnosti 28.269 tun. Meziročně

zobrazit detail ...
04říj
2016

Neústupné marže obchodníků i špatná úroda: Zdraží řízek i jogurt. A co dál?

Úroda byla mizerná, a co vzešlo, to zničily mrazíky. Včelstva zase decimoval mor a nepřízeň počasí. A aby toho nebylo málo, šejkové utáhli kohoutky s ropou a nás tak prý tutově čeká

zobrazit detail ...
02říj
2016

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel poctivou výrobou,

zobrazit detail ...
01říj
2016

Příliš mnoho prasat láme krk vepřovým „býkům“

Investoři, kteří se zaměřují na „neobvyklejší“ komodity, by měli zbystřit. Za poslední čtvrtletí se na trhu vyrýsovala poměrně zajímavá příležitost, jejíž trend by měl dle

zobrazit detail ...
21září
2016

Tisková zpráva z jednání komoditní rady pro vepřové maso při AK

Dne 15. 9. 2016 proběhlo další zasedání Komoditní rady pro vepřové maso při Agrární komoře České republiky. Mezi hlavní témata patřila současná i dlouhodobá situace na trhu s jatečnými

zobrazit detail ...
12září
2016

Dobrá zpráva - Česká potravina

Potraviny, které byly u nás jenom zabaleny, už nebude možné označit za český výrobek. Zpřísňujeme označení původu! Česká potravina bude muset být vyrobena z domácích surovin: ➖

zobrazit detail ...



Víte že ....

Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty