Novinky

21únor
2017

Byla šunka „za totáče“ zdravější?

Když se z trhu kvůli zdravotní závadnosti stahuje určitá potravina, pravidelně se v internetových diskusích objevují názory, že něco podobného by se dřív stát nemohlo. Že prý československé

zobrazit detail ...
14únor
2017

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných

zobrazit detail ...
27led
2017

Naše maso je lepší, tvrdila na stáži v Londýně

Pracuje v Našem mase a předtím získávala praxi v Čestru, protože prostě miluje maso. Když začala Markéta Libánská uvažovat o stáži, měla brzy jasno: měsíc sbírala zkušenosti

zobrazit detail ...
26led
2017

Hormony v mase - Tisková zpráva KVL ČR – „Ty hormony jsou snad nesmrtelné“

Snad se už doopravdy podařilo veřejnost přesvědčit o tom, že zdraví lidí rezidua antibiotik v potravinách živočišného původu neohrožují.  Dozorové orgány sledují suroviny i potraviny

zobrazit detail ...
17led
2017

České maso – velké vítězství…

Celé roky čekali čeští chovatelé a další výrobci potravin na novelu zákona, která by napravila zmatek v označování potravin. A konečně se dočkali. Od 1. ledna letošního roku již není

zobrazit detail ...
05led
2017

Rok 2017 se stane rokem zdražování potravin. Ceny budou diktovat řetězce

Češi vydělávají více peněz a to se projeví v růstu cen. Inflace by podle ekonomů měla letos dosáhnout zhruba dvou procent. Nejvíce podraží potraviny a pohonné hmoty, pokračovat by měl

zobrazit detail ...
30pros
2016

PF 2017

zobrazit detail ...
23list
2016

Ceny potravin rostou. O třetinu zdražil sýr, lidé si připlatí i za cukr

Potraviny v obchodech podražily. Za poslední rok je nárůst ceny patrný zejména u sýru, který zdražil o třetinu. Více peněz ale musí lidé platit i za nákup másla, cukru a vajec, čímž

zobrazit detail ...
15list
2016

Zemědělský svaz bije na poplach: Dovoz převažuje nad vývozem, u masa je situace alarmující

Schodek agrárního zahraničního obchodu se letos zvětšil už o třetinu na 16,4 miliardy korun. Dovozy rostly rychleji než vývoz, meziročně stouply o zhruba sedm miliard korun, vývoz o přibližně

zobrazit detail ...
11list
2016

Prasata mohou propadat depresím, píše studie

Prasata jsou v mnohém člověku velmi podobná. Není proto divu, že v lékařském výzkumu slouží jako modelová zvířata. Teď se ukazují i některé aspekty psychické podobnosti. Prasata jsou

zobrazit detail ...



Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty