Novinky

01.čerc
2018

Více prasat, méně krav!

Zatímco ještě před deseti lety se v Česku chovalo přes 2,4 milionu prasat, letos to bylo skoro o milion méně. I tak se ale počty prasat meziročně stouply, přibylo také slepic. Jejich počet

zobrazit detail ...
25čern
2018

Uvnitř masozávodu v Modleticích: Podívejte se, jak se každý den zpracuje více než 100 tun masa

V červnu letošního roku tomu je 15 let, co Kaufland otevřel v Modleticích vlastní masozávod. Obchodní řetězec odtud zásobuje zbožím všech svých 129 prodejen po celé České republice.

zobrazit detail ...
05čern
2018

Francouzi představili novou delikatesu, zmrzlinu s příchutí vepřového

Dvojice francouzských farmářů přišla s neobvyklým gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž

zobrazit detail ...
24květ
2018

Prasata jdou na jatka už za 25 korun na kilo. Proč vepřové řízky nezlevní?

Stavy prasat v Česku dlouhodobě klesají, za poslední rok ale vepřů přibylo. Chovatelé ale bojují s nízkými výkupními cenami. Zatímco loni touto dobou prodávali vepře na jatka za 35 korun

zobrazit detail ...
17květ
2018

Výkonnost českého zemědělství je horší než před válkou. Ubylo hlavně skotu

Výkonnost zemědělství je podle Agrární komory nižší než v roce 1936. Prasat a slepic sice přibylo, není jich však tolik jako v minulosti. Počty skotu naopak poklesly. Mluvčí komory Jiří

zobrazit detail ...
04květ
2018

Lidé nakupují stále více kvalitních potravin

Útrata zákazníků za potraviny označené značkou kvality Klasa se v loňském roce zvýšila o 9,2 miliardy korun. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) to přičítá i dvouleté edukační

zobrazit detail ...
18dub
2018

Německo: Jděte už s tím multikulturalismem někam, já chci vepřové!

Evropa se v podivných záchvatech oikofobie (odpor k domácímu okolí, pozn. autora) úlisně sklání před islámskými zvyky a poklonkuje cizím tradicím. A to i v úplných detailech a pitomostech,

zobrazit detail ...
15břez
2018

Pražskou šunku zapsali na evropský seznam specialit. Čekala šest let

Pražská šunka se dostala na evropský seznam Zaručených tradičních specialit (ZTS). Výrobek z vepřové kýty, který musí splňovat přesnou recepturu, v úterý zaregistrovala Evropská komise.

zobrazit detail ...
08břez
2018

Kdo „rejžuje“ na vepřovém?

Potraviny v České republice zdražily v posledním čtvrtletí loňského roku nejvíce z celé Evropské unie. Ještě zajímavější zjištění je fakt, že cena vepřového masa neustále stoupá.

zobrazit detail ...
07břez
2018

Víte, že i maso a masné výrobky jsou zdrojem vitaminu D?

Centrum zdraví, výživy a potravin Brno (CZVP) v rámci krátkých aktualit uveřejňovaných na webu SZÚ publikovalo již několik článků k potravinám, které patří k významnějším zdrojům

zobrazit detail ...



Víte že ....

Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty