Novinky

23únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...
14únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
04únor
2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může

zobrazit detail ...
03únor
2018

Potraviny a drogerie zdražily v ČR téměř nejvíc v Evropě

Ve třetím čtvrtletí loňského roku zdražily potravinářské a drogistické výrobky v Česku téměř nejvíc v Evropě. Na dnešním Retail Summitu v Praze to řekl Karel Týra z analytické

zobrazit detail ...
31led
2018

Výroba masa stále klesá. Lidé na něm šetří

Češi utrácejí za maso domácích sedláků stále méně, což se projevuje i na jeho výrobě. Třeba vepřového masa dodali sedláci na trh 211 tisíc tun, což bylo o devět tisíc tun méně

zobrazit detail ...
19led
2018

Masa jíme o polovinu víc než dříve

Stravovací zvyklosti Čechů se mění. Jíme více masa a mléčných výrobků, ale méně obilovin. Vloni byla spotřeba potravin průměrně 785,6 kilogramu na osobu. O 1,9 % více než v roce předchozím. Zatímco

zobrazit detail ...
01pros
2017

Zabijačka splněným snem seniorů...

Ježíškova vnoučata už splnila přes osm tisíc přání osamělých seniorů po celém Česku. Mezi nimi jsou i ta netradiční jako pravá domácí zabíjačka, kterou chtěli zažít penzisté z

zobrazit detail ...
29list
2017

Nový druh bílého masa

Potraviny v nejrůznějších podobách jsou v dnešní době velmi módní téma. Asi každý z nás při výběru surovin dělá kompromisy. Rádi jíme dobré jídlo, zároveň ale chceme, aby neobsahovalo

zobrazit detail ...
17list
2017

Chovatelé musejí v oblasti zasažené morem porazit domácí prasata

Veterináři vydali nová opatření kvůli africkému moru prasat na Zlínsku. Ve vysoce rizikové oblasti nákazy obehnané ohradníky musejí chovatelé do 1. prosince porazit veškerá domácí prasata.

zobrazit detail ...
19říj
2017

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných

zobrazit detail ...



Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty