Novinky

18břez
2014

Bude vás zajímat: Bezpečnost potravin: Jádro problému. Vztah jakosti a ceny

V České republice není problém s bezpečností potravin, ale s jejich jakostí. Tak lze dešifrovat poselství, které veřejnosti poslali účastnicí nedávné konference Retail Summit. Ta se

zobrazit detail ...
15břez
2014

iHned: Konec českého chleba...

Nevoní, je skoro bez chuti, drolí se a rychle plesniví. Takový je chléb, který dnes koupíte ve většině obchodů. Pekaři během posledních dvaceti let hromadně opustili tradiční způsob jeho

zobrazit detail ...
05břez
2014

Bude vás zajímat...

Spotřebitelé mají právo znát původ masa. Od příštího roku má být na obalech více informací Takto zní titulek příspěvku, který dále pokračuje: Od dubna příštího roku by se mělo

zobrazit detail ...
03břez
2014

Zajímavý pořad o zdražování potravin

Zajímáte se o to, co jíte a přesto vám tento pořad unikl? Zde jej připomínáme:  Máte slovo s M. Jílkovou - O zdražování potravin.  

zobrazit detail ...
24únor
2014

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné

zobrazit detail ...
20únor
2014

Trh po Novém roce ožívá

Po dlouhé stagnaci od poloviny prosince se na trhu s jatečnými prasaty objevila pozitivní atmosféra. Ve většině zemí cena stoupla po tom, co v Německu chovatelé dokázali prosadit zvýšení

zobrazit detail ...
23led
2014

Žádejme kvalitnější potraviny. Jak na supermarkety?

Téměř denně ze sdělovacích prostředků slýcháme, jak nekvalitní potraviny jsou lidem v České republice prodávány. Že uzeniny a masné výrobky často neobsahují téměř žádné maso,

zobrazit detail ...
23led
2014

Výsledky chovu prasat ve druhém pololetí 2012

Český statistický úřad vydal publikaci, ve které shrnuje výsledky celého sektoru chovu prasat ve druhém pololetí roku 2012. Mimo jiné obsahuje informace o tom, že stavy prasat meziročně vzrostly

zobrazit detail ...
10led
2014

Podporujte české zemědělce

Česnek z Číny, cibule z Austrálie, rajčata ze Španělska, jablka z Nového Zélandu, máslo z Polska, drůbeží maso z Brazílie nebo vajíčka z USA – v dnešní době nic neobvyklého.

zobrazit detail ...
10led
2014

Proč jíst české potraviny?

Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou

zobrazit detail ...



Víte že ....

Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty