V České republice není problém s bezpečností potravin, ale s jejich jakostí. Tak lze dešifrovat poselství, které veřejnosti poslali účastnicí nedávné konference Retail Summit. Ta se
zobrazit detail ...Nevoní, je skoro bez chuti, drolí se a rychle plesniví. Takový je chléb, který dnes koupíte ve většině obchodů. Pekaři během posledních dvaceti let hromadně opustili tradiční způsob jeho
zobrazit detail ...Spotřebitelé mají právo znát původ masa. Od příštího roku má být na obalech více informací Takto zní titulek příspěvku, který dále pokračuje: Od dubna příštího roku by se mělo
zobrazit detail ...Zajímáte se o to, co jíte a přesto vám tento pořad unikl? Zde jej připomínáme: Máte slovo s M. Jílkovou - O zdražování potravin.
zobrazit detail ...Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné
zobrazit detail ...Po dlouhé stagnaci od poloviny prosince se na trhu s jatečnými prasaty objevila pozitivní atmosféra. Ve většině zemí cena stoupla po tom, co v Německu chovatelé dokázali prosadit zvýšení
zobrazit detail ...Téměř denně ze sdělovacích prostředků slýcháme, jak nekvalitní potraviny jsou lidem v České republice prodávány. Že uzeniny a masné výrobky často neobsahují téměř žádné maso,
zobrazit detail ...Český statistický úřad vydal publikaci, ve které shrnuje výsledky celého sektoru chovu prasat ve druhém pololetí roku 2012. Mimo jiné obsahuje informace o tom, že stavy prasat meziročně vzrostly
zobrazit detail ...Česnek z Číny, cibule z Austrálie, rajčata ze Španělska, jablka z Nového Zélandu, máslo z Polska, drůbeží maso z Brazílie nebo vajíčka z USA – v dnešní době nic neobvyklého.
zobrazit detail ...Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou
zobrazit detail ...Víte že ....
Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.