Novinky

24květ
2018

Prasata jdou na jatka už za 25 korun na kilo. Proč vepřové řízky nezlevní?

Stavy prasat v Česku dlouhodobě klesají, za poslední rok ale vepřů přibylo. Chovatelé ale bojují s nízkými výkupními cenami. Zatímco loni touto dobou prodávali vepře na jatka za 35 korun

zobrazit detail ...
17květ
2018

Výkonnost českého zemědělství je horší než před válkou. Ubylo hlavně skotu

Výkonnost zemědělství je podle Agrární komory nižší než v roce 1936. Prasat a slepic sice přibylo, není jich však tolik jako v minulosti. Počty skotu naopak poklesly. Mluvčí komory Jiří

zobrazit detail ...
04květ
2018

Lidé nakupují stále více kvalitních potravin

Útrata zákazníků za potraviny označené značkou kvality Klasa se v loňském roce zvýšila o 9,2 miliardy korun. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) to přičítá i dvouleté edukační

zobrazit detail ...
18dub
2018

Německo: Jděte už s tím multikulturalismem někam, já chci vepřové!

Evropa se v podivných záchvatech oikofobie (odpor k domácímu okolí, pozn. autora) úlisně sklání před islámskými zvyky a poklonkuje cizím tradicím. A to i v úplných detailech a pitomostech,

zobrazit detail ...
15břez
2018

Pražskou šunku zapsali na evropský seznam specialit. Čekala šest let

Pražská šunka se dostala na evropský seznam Zaručených tradičních specialit (ZTS). Výrobek z vepřové kýty, který musí splňovat přesnou recepturu, v úterý zaregistrovala Evropská komise.

zobrazit detail ...
08břez
2018

Kdo „rejžuje“ na vepřovém?

Potraviny v České republice zdražily v posledním čtvrtletí loňského roku nejvíce z celé Evropské unie. Ještě zajímavější zjištění je fakt, že cena vepřového masa neustále stoupá.

zobrazit detail ...
07břez
2018

Víte, že i maso a masné výrobky jsou zdrojem vitaminu D?

Centrum zdraví, výživy a potravin Brno (CZVP) v rámci krátkých aktualit uveřejňovaných na webu SZÚ publikovalo již několik článků k potravinám, které patří k významnějším zdrojům

zobrazit detail ...
01břez
2018

Při kontrole s celníky zjistili veterinární inspektoři závadu u 30 procent zásilek živočišných produktů

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy (SVS) v minulém týdnu ve spolupráci s Celní správou ČR provedli mimořádnou kontrolní akci. V jejím rámci zkontrolovali po celé

zobrazit detail ...
28únor
2018

Zemědělský svaz: Dumpingové dovozy stát stále neřeší

Mléko a vepřové maso dlouhodobě prodávají čeští zemědělci za ceny, které jsou nižší než náklady, a jsou tak závislí na dotacích. Stále větším problémem jsou dumpingové dovozy,

zobrazit detail ...
26únor
2018

Ministr Milek: Musíme vyřešit podnákladové ceny v obchodních řetězcích, budu usilovat o změnu zákona o významné tržní síle

Konkurenceschopnost evropského potravinářství bylo hlavní téma mezinárodní konference Food Forum, kterou dnes v Brně v rámci mezinárodních potravinářských veletrhů Salima 2018 zahájil

zobrazit detail ...



Víte že ....

Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty