Novinky

06květ
2019

Národní výstava hospodářských zvířat

Již za necelý týden otevře své brány výstava hospodářských zvířat Animal Tech. Na výstavišti bude čekat více než 900 kusů všech hospodářských zvířat a na třech předvadištích

zobrazit detail ...
06květ
2019

Kontrola masa od vidlí až po vidličku

Kvalita masa je dnes velmi aktuální téma, zvláště po skandálech týkajících se masa pocházejícího z Polska. Proto jsme se obrátili na doc. MVDr. Ladislava Steinhausera, špičkového odborníka

zobrazit detail ...
01květ
2019

Kaufland pod českou značkou prodává i hovězí z Německa a Rakouska. Polské ne

Obchodní řetězec Kaufland začal označovat výrobky ze svého masozávodu novým logem – Naše maso z Modletic. Firma to ve středu uvedla v tiskové zprávě. Vepřové půlky řetězec bere pouze

zobrazit detail ...
05dub
2019

Žádný ovar ani zázrak. Vepřové se vrací na scénu, tentokrát v žižkovském Porke

Vepřové v lepší i horší podobě je určitě české národní maso. Na několik způsobů ho děláme s knedlíkem, zelím a špenátem, místo telecího ho smažíme jako řízek a podívejte

zobrazit detail ...
02dub
2019

Svaz chovatelů prasat v roce 2018

Svaz chovatelů prasat má za úkol pomáhat českým zemědělcům, zabývající se chovem prasat. Toto předsevzetí se snaží SCHP také naplňovat. Současná situace, je z pohledu chovatelů opravdu

zobrazit detail ...
01dub
2019

Prase je v u nás ohroženým druhem. Proč to tak je?

V České republice se v současné době chová asi jeden a půl milionu prasat. Přitom v roce 1986 to bylo skoro čtyři a půl milionu. Soběstační jsme v pouhých třiceti šesti procentech. Situace

zobrazit detail ...
25břez
2019

Muž pojídal syrovou prasečí hlavu. Veganství je krutost na lidech, hlásá

Mezi skupinu veganů s cedulemi hlásajícími „maso je vražda“ přišel muž se syrovou prasečí hlavou a začal z ní okusovat kousky masa. Na místním veganském festivalu tak protestoval proti

zobrazit detail ...
23břez
2019

Evropská komise zahájila kontrolu polských jatek

Inspektoři Evropské komise začali kontrolovat polská jatka. Audit potrvá dva týdny a zaměří se na hovězí a drůbež, oznámila zástupkyně hlavního veterinárního lékaře Katarzyna Piskorzová.

zobrazit detail ...
17břez
2019

Městské lesy provoněla zabijačka

Vůně masa, příjemné prostředí, davy lidí. Proudem teklo pivo a kofola. Chladné počasí nevadilo, zahřála silná prdelačka i grog a svařák. Dospělí posedávali a chutnali vepřové speciality,

zobrazit detail ...
15břez
2019

Bourárně masa ve Štěrboholech hrozí pokuta, neměla povolení

Veterináři spolu s policií a celníky odhalili v pražských Štěrboholech nepovolenou bourárnu masa. Provozovatel dokázal prokázat původ masa, neměl ale povolení k provozu. O to sice před

zobrazit detail ...



Víte že ....

Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty