Novinky

14dub
2017

Transplantace pomocí prasečích orgánů se blíží. Zapojí se chovatelé

Největší světový producent vepřového masa Smithfield Foods založil speciální vědeckou divizi. Chce hrát větší roli v dodávání částí prasečího těla pro medicínské účely. Cílem

zobrazit detail ...
16břez
2017

Brusel řeší dvojí kvalitu potravin. Problém je i drogerie, říká Jourová

Stejně vypadající konzerva lančmítu od jedné firmy. Jen v německé verzi je z vepřového masa a v české ze separátu. Slováci zase kupují rybí prsty s nižším podílem masa než Rakušané.

zobrazit detail ...
24únor
2017

Dotace české chovatele nespasí, pomoci mohou jednotlivci

Byť je produkce vepřového masa dotována, přesto tuzemských chovů neustále ubývá. České zemědělce atakují dovozy ze zahraničí, jejichž podíl neustále roste. Pomoci zvrátit situaci mohou

zobrazit detail ...
23únor
2017

Českých potravin výrazně ubylo. Řetězce reagují na přísnější pravidla

Kdo chce propagovat potravinu jako českou, musí od ledna splnit přísnější pravidla. Zkusili jsme zjistit, jaký podíl tohoto zboží nabízejí tuzemské řetězce. Přesná čísla nemají k dispozici,

zobrazit detail ...
21únor
2017

Byla šunka „za totáče“ zdravější?

Když se z trhu kvůli zdravotní závadnosti stahuje určitá potravina, pravidelně se v internetových diskusích objevují názory, že něco podobného by se dřív stát nemohlo. Že prý československé

zobrazit detail ...
14únor
2017

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných

zobrazit detail ...
27led
2017

Naše maso je lepší, tvrdila na stáži v Londýně

Pracuje v Našem mase a předtím získávala praxi v Čestru, protože prostě miluje maso. Když začala Markéta Libánská uvažovat o stáži, měla brzy jasno: měsíc sbírala zkušenosti

zobrazit detail ...
26led
2017

Hormony v mase - Tisková zpráva KVL ČR – „Ty hormony jsou snad nesmrtelné“

Snad se už doopravdy podařilo veřejnost přesvědčit o tom, že zdraví lidí rezidua antibiotik v potravinách živočišného původu neohrožují.  Dozorové orgány sledují suroviny i potraviny

zobrazit detail ...
17led
2017

České maso – velké vítězství…

Celé roky čekali čeští chovatelé a další výrobci potravin na novelu zákona, která by napravila zmatek v označování potravin. A konečně se dočkali. Od 1. ledna letošního roku již není

zobrazit detail ...
05led
2017

Rok 2017 se stane rokem zdražování potravin. Ceny budou diktovat řetězce

Češi vydělávají více peněz a to se projeví v růstu cen. Inflace by podle ekonomů měla letos dosáhnout zhruba dvou procent. Nejvíce podraží potraviny a pohonné hmoty, pokračovat by měl

zobrazit detail ...



Víte že ....

Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty