Novinky

08čern
2015

Výroba masa v hradeckém kraji dál roste, letos zatím o 7,6 pct.

Výroba masa v Královéhradeckém kraji letos pokračuje v růstu zahájeném v roce 2012. V prvním čtvrtletí letošního roku masokombináty v kraji zvýšily výrobu o 7,6 procenta a bez drůbežího

zobrazit detail ...
04čern
2015

Jurečka: Stát bude kontrolovat pravdivost označení českému původu

Stát chce na potravinářských výrobcích kontrolovat pravdivost označení českého původu. Řada reklamních nápisů na obalech je pro spotřebitele matoucí. Na konferenci Samoška to dnes uvedl

zobrazit detail ...
15květ
2015

Šéf příbramského masokombinátu: Desítky milionů na opravy stačit nebudou

Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je

zobrazit detail ...
01dub
2015

Nové značení masa přehledně aneb konečně možnost jak poznat tuzemské vepřové a kuřecí maso

Dnes vstoupilo v plastnost nové nařízení EU o značení potravin, které odstraňuje dosavadní paradox, kdy zákazník neměl šanci zjistit zemi původu u vepřového a kuřecího masa (přesné

zobrazit detail ...
29břez
2015

U vepřového či drůbežího bude nově jasné, odkud pochází

Praha - Už příští týden získají zákazníci lepší přehled, odkud pochází maso, které si kupují. Řeznictví i supermarkety totiž musí od středy 1. dubna povinně na obalech uvádět zemi

zobrazit detail ...
08únor
2015

Maso pro naše děti

Maso je cenný zdroj bílkovin, které jsou základním stavebním materiálem nových buněk. Proto bychom jeho konzumaci - obzvlášť během těhotenství - rozhodně neměly zanedbávat. Například

zobrazit detail ...
20led
2015

Zemědělci: Do Česka míří příliš levné maso, kilo kuřecího za 18 korun

Mezi zemědělci se potichu mluví o dovozech příliš levného masa do Česka. Například kilogram mražených kuřecích čtvrtek je možné u obchodníků pořídit i za 18 korun. Před levným masem

zobrazit detail ...
14led
2015

Děkujeme za vaši podporu

Děkujeme všem našim příznivcům, kteří nás podporují nejen přes facebook. Této odezvy si moc vážíme, a proto nás zajímá jakýkoli váš názor týkající se vepřového masa. Své náměty

zobrazit detail ...
12led
2015

Vepřové maso s rodným listem

Nový rok přinesl řadu změn v označování potravin, na které jsme my spotřebitelé čekali celou řadu let. Jedná se o nové, srozumitelnější informování zákazníka o konkrétních potravinách,

zobrazit detail ...
01led
2015

Nová evropská pravidla pro označování potravin vstupují v platnost

V sobotu vstupuje v platnost nová legislativa EU týkající se označování potravin. Zavádí mimo jiné čitelnější etikety a zvýraznění alergenů na balených potravinách. Novela se týká

zobrazit detail ...



Víte že ....

Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty