Výroba masa v Královéhradeckém kraji letos pokračuje v růstu zahájeném v roce 2012. V prvním čtvrtletí letošního roku masokombináty v kraji zvýšily výrobu o 7,6 procenta a bez drůbežího
zobrazit detail ...Stát chce na potravinářských výrobcích kontrolovat pravdivost označení českého původu. Řada reklamních nápisů na obalech je pro spotřebitele matoucí. Na konferenci Samoška to dnes uvedl
zobrazit detail ...Víc než rok poté, co se příbramský masokombinát dostal do finančních potíží a musel tak propustit zhruba tři stovky zaměstnanců, se provoz znovu probouzí k životu. Provozovatelem je
zobrazit detail ...Dnes vstoupilo v plastnost nové nařízení EU o značení potravin, které odstraňuje dosavadní paradox, kdy zákazník neměl šanci zjistit zemi původu u vepřového a kuřecího masa (přesné
zobrazit detail ...Praha - Už příští týden získají zákazníci lepší přehled, odkud pochází maso, které si kupují. Řeznictví i supermarkety totiž musí od středy 1. dubna povinně na obalech uvádět zemi
zobrazit detail ...Maso je cenný zdroj bílkovin, které jsou základním stavebním materiálem nových buněk. Proto bychom jeho konzumaci - obzvlášť během těhotenství - rozhodně neměly zanedbávat. Například
zobrazit detail ...Mezi zemědělci se potichu mluví o dovozech příliš levného masa do Česka. Například kilogram mražených kuřecích čtvrtek je možné u obchodníků pořídit i za 18 korun. Před levným masem
zobrazit detail ...Děkujeme všem našim příznivcům, kteří nás podporují nejen přes facebook. Této odezvy si moc vážíme, a proto nás zajímá jakýkoli váš názor týkající se vepřového masa. Své náměty
zobrazit detail ...Nový rok přinesl řadu změn v označování potravin, na které jsme my spotřebitelé čekali celou řadu let. Jedná se o nové, srozumitelnější informování zákazníka o konkrétních potravinách,
zobrazit detail ...V sobotu vstupuje v platnost nová legislativa EU týkající se označování potravin. Zavádí mimo jiné čitelnější etikety a zvýraznění alergenů na balených potravinách. Novela se týká
zobrazit detail ...Víte že ....
Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.