Novinky

23led
2014

Výsledky chovu prasat ve druhém pololetí 2012

Český statistický úřad vydal publikaci, ve které shrnuje výsledky celého sektoru chovu prasat ve druhém pololetí roku 2012. Mimo jiné obsahuje informace o tom, že stavy prasat meziročně vzrostly

zobrazit detail ...
10led
2014

Podporujte české zemědělce

Česnek z Číny, cibule z Austrálie, rajčata ze Španělska, jablka z Nového Zélandu, máslo z Polska, drůbeží maso z Brazílie nebo vajíčka z USA – v dnešní době nic neobvyklého.

zobrazit detail ...
10led
2014

Proč jíst české potraviny?

Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou

zobrazit detail ...
09led
2014

Cena prasat v ČR patří nejnižším v Evropské unii. Co ničí cenu prasat v Česku?

Cena jatečných prasat v České republice patří od počátku letošního roku k těm nejnižším v Evropské unii. Přitom je třeba k nám dovážet prakticky polovinu veškerého potřebného masa.

zobrazit detail ...
09led
2014

Vyjádření Svazu chovatelů prasat v Čechách a na Moravě k zásilce závadného vepřového masa z Belgie

11.7.2013 - Svaz chovatelů prasat již dlouhodobě upozorňuje na skutečnost, že zhoršující se soběstačnost České republiky ve vepřovém mase a zvyšující se dovozy představují pro spotřebitele

zobrazit detail ...



Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty