Novinky

05září
2014

Biosádlo z přeštických prasat s výluhem z konopí se stalo Českou biopotravinou 2014

Českou biopotravinou roku 2014 se stalo Bio konopné sádlo z ekologicky chovaných prasat z Vysočiny. Biofarma Sasov má tedy na svém kontě další úspěch se svými biovýrobky. V dílčích

zobrazit detail ...
07srp
2014

Čechy, Moravany a Slezany nejvíc zajímá… maso!

Každoročně řeší krajské veterinární správy a Městská veterinární správa Praha nejvíce stížností na prodej masa a masných výrobků. Je to zhruba kolem 40 % všech podaných stížností.

zobrazit detail ...
08.čerc
2014

Češi zjistí, co kupují k jídlu

Značení potravin čekají největší změny za posledních patnáct let, kvůli kterým například Coca-Cola přestane prodávat své nápoje v nejmenší skleněné lahvi. Potravinářským firmám

zobrazit detail ...
21čern
2014

Chov prasat nepodléhá dotacím EU

Tuzemští chovatelé prasat statečně bojují s konkurencí a snaží se přesvědčit zástupce české vlády o nutnosti jejich podpory a lobby za české zemědělce v rámci Evropské unie. I proto

zobrazit detail ...
05čern
2014

České potraviny mají na prodejích řetězcích podíl od 40 do 75 procent

Podíl českých potravin na prodejích největších obchodních řetězců působících v Česku se pohybuje mezi 40 až 75 procenty. Vyplývá to z interních údajů řetězců, které má ČTK k

zobrazit detail ...
06květ
2014

Neodolatelné vepřové na grilu

Začíná čas grilování a většina příznivců této úpravy jídel sahá po osvědčených receptech. Nejčastěji se grilují hovězí steaky nebo nejrůznější druhy klobás. Vyzkoušejte s námi

zobrazit detail ...
12dub
2014

Jak se žije českým prasátkům...

Vyjádření SCHP ke kolujícím informacím o týrání prasat v českých chovech - V poslední době se objevily informace zpochybňující dobré životní podmínky zvířat v českých chovech nebo

zobrazit detail ...
04dub
2014

Pokles počtu prodejen s potravinami se téměř zastavil

Pokles počtu prodejen s potravinami a smíšeným zbožím se v ČR téměř zastavil. Podle průzkumu společnosti Nielsen je jich v Česku 15.842, tedy o 0,6 procenta méně něž před rokem.

zobrazit detail ...
18břez
2014

Bude vás zajímat: Bezpečnost potravin: Jádro problému. Vztah jakosti a ceny

V České republice není problém s bezpečností potravin, ale s jejich jakostí. Tak lze dešifrovat poselství, které veřejnosti poslali účastnicí nedávné konference Retail Summit. Ta se

zobrazit detail ...
15břez
2014

iHned: Konec českého chleba...

Nevoní, je skoro bez chuti, drolí se a rychle plesniví. Takový je chléb, který dnes koupíte ve většině obchodů. Pekaři během posledních dvaceti let hromadně opustili tradiční způsob jeho

zobrazit detail ...



Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty