Novinky

05čern
2014

České potraviny mají na prodejích řetězcích podíl od 40 do 75 procent

Podíl českých potravin na prodejích největších obchodních řetězců působících v Česku se pohybuje mezi 40 až 75 procenty. Vyplývá to z interních údajů řetězců, které má ČTK k

zobrazit detail ...
06květ
2014

Neodolatelné vepřové na grilu

Začíná čas grilování a většina příznivců této úpravy jídel sahá po osvědčených receptech. Nejčastěji se grilují hovězí steaky nebo nejrůznější druhy klobás. Vyzkoušejte s námi

zobrazit detail ...
12dub
2014

Jak se žije českým prasátkům...

Vyjádření SCHP ke kolujícím informacím o týrání prasat v českých chovech - V poslední době se objevily informace zpochybňující dobré životní podmínky zvířat v českých chovech nebo

zobrazit detail ...
04dub
2014

Pokles počtu prodejen s potravinami se téměř zastavil

Pokles počtu prodejen s potravinami a smíšeným zbožím se v ČR téměř zastavil. Podle průzkumu společnosti Nielsen je jich v Česku 15.842, tedy o 0,6 procenta méně něž před rokem.

zobrazit detail ...
18břez
2014

Bude vás zajímat: Bezpečnost potravin: Jádro problému. Vztah jakosti a ceny

V České republice není problém s bezpečností potravin, ale s jejich jakostí. Tak lze dešifrovat poselství, které veřejnosti poslali účastnicí nedávné konference Retail Summit. Ta se

zobrazit detail ...
15břez
2014

iHned: Konec českého chleba...

Nevoní, je skoro bez chuti, drolí se a rychle plesniví. Takový je chléb, který dnes koupíte ve většině obchodů. Pekaři během posledních dvaceti let hromadně opustili tradiční způsob jeho

zobrazit detail ...
05břez
2014

Bude vás zajímat...

Spotřebitelé mají právo znát původ masa. Od příštího roku má být na obalech více informací Takto zní titulek příspěvku, který dále pokračuje: Od dubna příštího roku by se mělo

zobrazit detail ...
03břez
2014

Zajímavý pořad o zdražování potravin

Zajímáte se o to, co jíte a přesto vám tento pořad unikl? Zde jej připomínáme:  Máte slovo s M. Jílkovou - O zdražování potravin.  

zobrazit detail ...
24únor
2014

Hotovky z hypermarketu. Na dobrou chuť zapomeňte, ukázal test MF DNES

Škrobové omáčky, houskové knedlíky bez housky, rozvařené těstoviny, svíčková na smetaně bez smetany… Tak vypadala některá chlazená hotová jídla, která testovala MF DNES. Výsledné

zobrazit detail ...
20únor
2014

Trh po Novém roce ožívá

Po dlouhé stagnaci od poloviny prosince se na trhu s jatečnými prasaty objevila pozitivní atmosféra. Ve většině zemí cena stoupla po tom, co v Německu chovatelé dokázali prosadit zvýšení

zobrazit detail ...



Víte že ....

Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty