Novinky

10led
2014

Podporujte české zemědělce

Česnek z Číny, cibule z Austrálie, rajčata ze Španělska, jablka z Nového Zélandu, máslo z Polska, drůbeží maso z Brazílie nebo vajíčka z USA – v dnešní době nic neobvyklého.

zobrazit detail ...
10led
2014

Proč jíst české potraviny?

Vánoce jsou již tradičně svátky, při kterých na český stůl míří ´na přilepšenou´ řada exotických produktů. I předlistopadové generace tak mají štědrovečerní tabuli spojenou s představou

zobrazit detail ...
09led
2014

Cena prasat v ČR patří nejnižším v Evropské unii. Co ničí cenu prasat v Česku?

Cena jatečných prasat v České republice patří od počátku letošního roku k těm nejnižším v Evropské unii. Přitom je třeba k nám dovážet prakticky polovinu veškerého potřebného masa.

zobrazit detail ...
09led
2014

Vyjádření Svazu chovatelů prasat v Čechách a na Moravě k zásilce závadného vepřového masa z Belgie

11.7.2013 - Svaz chovatelů prasat již dlouhodobě upozorňuje na skutečnost, že zhoršující se soběstačnost České republiky ve vepřovém mase a zvyšující se dovozy představují pro spotřebitele

zobrazit detail ...



Víte že ....

Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty