Novinky

07srp
2014

Čechy, Moravany a Slezany nejvíc zajímá… maso!

Každoročně řeší krajské veterinární správy a Městská veterinární správa Praha nejvíce stížností na prodej masa a masných výrobků. Je to zhruba kolem 40 % všech podaných stížností.

zobrazit detail ...
08.čerc
2014

Češi zjistí, co kupují k jídlu

Značení potravin čekají největší změny za posledních patnáct let, kvůli kterým například Coca-Cola přestane prodávat své nápoje v nejmenší skleněné lahvi. Potravinářským firmám

zobrazit detail ...
21čern
2014

Chov prasat nepodléhá dotacím EU

Tuzemští chovatelé prasat statečně bojují s konkurencí a snaží se přesvědčit zástupce české vlády o nutnosti jejich podpory a lobby za české zemědělce v rámci Evropské unie. I proto

zobrazit detail ...
05čern
2014

České potraviny mají na prodejích řetězcích podíl od 40 do 75 procent

Podíl českých potravin na prodejích největších obchodních řetězců působících v Česku se pohybuje mezi 40 až 75 procenty. Vyplývá to z interních údajů řetězců, které má ČTK k

zobrazit detail ...
06květ
2014

Neodolatelné vepřové na grilu

Začíná čas grilování a většina příznivců této úpravy jídel sahá po osvědčených receptech. Nejčastěji se grilují hovězí steaky nebo nejrůznější druhy klobás. Vyzkoušejte s námi

zobrazit detail ...
12dub
2014

Jak se žije českým prasátkům...

Vyjádření SCHP ke kolujícím informacím o týrání prasat v českých chovech - V poslední době se objevily informace zpochybňující dobré životní podmínky zvířat v českých chovech nebo

zobrazit detail ...
04dub
2014

Pokles počtu prodejen s potravinami se téměř zastavil

Pokles počtu prodejen s potravinami a smíšeným zbožím se v ČR téměř zastavil. Podle průzkumu společnosti Nielsen je jich v Česku 15.842, tedy o 0,6 procenta méně něž před rokem.

zobrazit detail ...
18břez
2014

Bude vás zajímat: Bezpečnost potravin: Jádro problému. Vztah jakosti a ceny

V České republice není problém s bezpečností potravin, ale s jejich jakostí. Tak lze dešifrovat poselství, které veřejnosti poslali účastnicí nedávné konference Retail Summit. Ta se

zobrazit detail ...
15břez
2014

iHned: Konec českého chleba...

Nevoní, je skoro bez chuti, drolí se a rychle plesniví. Takový je chléb, který dnes koupíte ve většině obchodů. Pekaři během posledních dvaceti let hromadně opustili tradiční způsob jeho

zobrazit detail ...
05břez
2014

Bude vás zajímat...

Spotřebitelé mají právo znát původ masa. Od příštího roku má být na obalech více informací Takto zní titulek příspěvku, který dále pokračuje: Od dubna příštího roku by se mělo

zobrazit detail ...



Víte že ....

Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty