Když se z trhu kvůli zdravotní závadnosti stahuje určitá potravina, pravidelně se v internetových diskusích objevují názory, že něco podobného by se dřív stát nemohlo. Že prý československé
zobrazit detail ...
Zvyšování standardů welfare hospodářských zvířat – tedy zajištění lepších životních podmínek při chovu – se promítá i do ceny potravin. Pohodlnější ustájení, více prostoru,
zobrazit detail ...
Často se setkáváme s názorem, že drůbeží maso je „dietnější“ a automaticky zdravější než vepřové. Tento pohled je ale zjednodušený. Obsah tuku se totiž výrazně liší nejen mezi
zobrazit detail ...
Potraviny v nejrůznějších podobách jsou v dnešní době velmi módní téma. Asi každý z nás při výběru surovin dělá kompromisy. Rádi jíme dobré jídlo, zároveň ale chceme, aby neobsahovalo
zobrazit detail ...
Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny než na dovozové. Vyplývá to z cenového průzkumu ministerstva financí mezi letošním lednem a květnem, jehož výsledky
zobrazit detail ...
ve vyhroceni diskuse okolo budoucí podoby zemědělské politiky informovala Asociace soukromého zemědělství o tom, že chovatelé dosahují jen podprůměrných výsledků a že dotace na pohodu
zobrazit detail ...
Minulý týden zveřejnil Český statistický úřad informace o chovu prasat ve druhém pololetí. Po několika letech, kdy se stavy držely na přibližně stejné úrovni, si hluboká krize začala
zobrazit detail ...
Evropská data ukazují, že v první polovině roku výroba vepřového masa v EU výrazně stoupla. Stalo se tak především v hlavních produkčních zemích, jako jsou Španělsko (+4.1%), Nizozemí
zobrazit detail ...
Médii otřásla zpráva o tom, že Lidl musí stáhnout z prodeje 17 tun mletého masa dovezeného z Polska, kvůli 60 krát překročenému limitu reziduí antibiotik. Svaz chovatelů prasat neustále
zobrazit detail ...
Národní výstava hospodářských zvířat se roce 2021 bude konat společně s veletrhem ANIMAL TECH. Souběžně s Národní výstavou hospodářských zvířat proběhne 10. středoevropský veterinární
zobrazit detail ...Víte že ....
Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího.