Novinky

28srp
2018

Vepřové by mělo být levné a není…

Chovatelé prasat mají asi neskutečnou trpělivost. Výkupní ceny vykrmených zvířat jsou nejnižší od roku 2004, přesto tak levné maso na pultech našich obchodů ani omylem nenajdete… Kdo

zobrazit detail ...
15srp
2018

Vědci vyvíjejí čárový kód pro steaky, který půjde naskenovat

Vědci pracují na neviditelném "čárovém kódu", který bude možné nastříkat na hovězí maso. Spotřebitelé by ho naskenovali chytrým telefonem, a ujistili se tak o původu výrobku. Cílem

zobrazit detail ...
13srp
2018

Veterináři častěji kontrolují přepravu potravin

Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s policisty a celníky letos zvýšila počet kontrol potravin živočišného původu během jejich přepravy. Od začátku roku v rámci 173 akcí

zobrazit detail ...
10.čerc
2018

Sádlo je dobré, zdravé a tak pro naše těla potřebné. A jeho cena klesá...

Když se řekne sádlo, spousta dietářů, luxusních modelek a přihlouplých nutricionistů obrací oči v sloup. A přitom sádlo je tak dobré, tak zdravé a tak pro naše těla potřebné! Fámy

zobrazit detail ...
08.čerc
2018

Veterináři vyšetřují kvůli prasečímu moru maso z Rumunska

Kvůli šíření afrického moru prasat začínají veterináři vyšetřovat na tuto chorobu vepřové maso z Rumunska. Od 10. června tam přibylo 195 ohnisek, zejména v domácích chovech v regionu

zobrazit detail ...
01.čerc
2018

Více prasat, méně krav!

Zatímco ještě před deseti lety se v Česku chovalo přes 2,4 milionu prasat, letos to bylo skoro o milion méně. I tak se ale počty prasat meziročně stouply, přibylo také slepic. Jejich počet

zobrazit detail ...
25čern
2018

Uvnitř masozávodu v Modleticích: Podívejte se, jak se každý den zpracuje více než 100 tun masa

V červnu letošního roku tomu je 15 let, co Kaufland otevřel v Modleticích vlastní masozávod. Obchodní řetězec odtud zásobuje zbožím všech svých 129 prodejen po celé České republice.

zobrazit detail ...
05čern
2018

Francouzi představili novou delikatesu, zmrzlinu s příchutí vepřového

Dvojice francouzských farmářů přišla s neobvyklým gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž

zobrazit detail ...
24květ
2018

Prasata jdou na jatka už za 25 korun na kilo. Proč vepřové řízky nezlevní?

Stavy prasat v Česku dlouhodobě klesají, za poslední rok ale vepřů přibylo. Chovatelé ale bojují s nízkými výkupními cenami. Zatímco loni touto dobou prodávali vepře na jatka za 35 korun

zobrazit detail ...
17květ
2018

Výkonnost českého zemědělství je horší než před válkou. Ubylo hlavně skotu

Výkonnost zemědělství je podle Agrární komory nižší než v roce 1936. Prasat a slepic sice přibylo, není jich však tolik jako v minulosti. Počty skotu naopak poklesly. Mluvčí komory Jiří

zobrazit detail ...

předchozí123456789...1314další


Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty