Novinky

01pros
2017

Zabijačka splněným snem seniorů...

Ježíškova vnoučata už splnila přes osm tisíc přání osamělých seniorů po celém Česku. Mezi nimi jsou i ta netradiční jako pravá domácí zabíjačka, kterou chtěli zažít penzisté z

zobrazit detail ...
29list
2017

Nový druh bílého masa

Potraviny v nejrůznějších podobách jsou v dnešní době velmi módní téma. Asi každý z nás při výběru surovin dělá kompromisy. Rádi jíme dobré jídlo, zároveň ale chceme, aby neobsahovalo

zobrazit detail ...
17list
2017

Chovatelé musejí v oblasti zasažené morem porazit domácí prasata

Veterináři vydali nová opatření kvůli africkému moru prasat na Zlínsku. Ve vysoce rizikové oblasti nákazy obehnané ohradníky musejí chovatelé do 1. prosince porazit veškerá domácí prasata.

zobrazit detail ...
19říj
2017

Zabijačka je v Česku už po staletí. O společenskou událost klesá zájem

V české kuchyni má vepřové maso doslova nezastupitelné místo. Nejen národní klasika vepřo knedlo zelo, ale i modernější odlehčené varianty pokrmů s vepřovou panenkou stojí na pevných

zobrazit detail ...
14září
2017

Rakouská školka vyškrtla z jídelníčku vepřové, část rodičů se bouří

Mateřská škola v dolnorakouském Amstettenu se rozhodla vyřadit z jídelníčku vepřové maso a výrobky z želatiny s ohledem na stravovací zvyky dětí z jiných kultur. Omezení vepřového vyvolalo

zobrazit detail ...
31srp
2017

České maso je bez hormonů a antibiotik!

Je zajímavé, jak těžko se vyvracejí některá naprosto absurdní tvrzení, která mezi veřejností kolují. Bohužel se tyto nesmysly týkají i masa a některých nežádoucích látek, které se

zobrazit detail ...
11srp
2017

Komise vyšetřuje kauzu toxických vajec. Nakaženo mohlo být i maso

Vejce nakažená nebezpečným fipronilem se mohla objevit nejen na pultech belgických a nizozemských obchodů, ale také ve Francii, Německu či Velké Británii. Nizozemsko se navíc obává, že

zobrazit detail ...
31.čerc
2017

Řezníky začíná doplňovat nové povolání - masoví sommeliéři

„Chcete bok, přední část vysokého roštěnce na steak ve stylu tomahawk nebo ramínko?“ Thomas Petermann ví přesně, kam a jak říznout. Aby mohl plně vyhovět zákazníkům, pečlivě sleduje

zobrazit detail ...
30.čerc
2017

Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

Mixované ovocné či zeleninové nápoje smoothie jsou velkou módou, ať už si je lidé připravují doma v mixéru, objednávají v restauracích a osvěžovnách, anebo kupují v malých lahvičkách

zobrazit detail ...
29.čerc
2017

Na Zlínsku bude kvůli africkému moru mimořádný stav

Mimořádný stav v pondělí ve Zlínském kraji vyhlásí hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Kvůli nebezpečnému africkému moru prasat jej o to požádal ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL)

zobrazit detail ...



Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty