
Panenka je ten nejlepší kousek vepřového, který můžete mít. Je jemná, křehká, šťavnatá a její grilování nezabere moc času. Připravte si ji se skvělou zázvorovou marinádou.
Chcete si být jistí, že je panenka opravdu dobře ugrilovaná? Máme pro vás recept a taky vám poradíme, jaká má být správná teplota uvnitř masa. Pusťte se do toho.
Budete potřebovat
1-2 vepřové panenky (cca 500 g)
Na marinádu:
Postup
Bezpečná teplota masa
Abyste si byli jistí, že je vepřová panenka dobře připravená, vezměte si na pomoc teploměr na maso. Bezpečná vnitřní teplota je nad 70 °C. Při grilování je nutné dosáhnout alespoň 65°C, maso setrvačností ještě dojde.
Zdroj: https://www.blesk.cz
Image by Freepik.com
Víte že ....
V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.