Městské lesy provoněla zabijačka

Vůně masa, příjemné prostředí, davy lidí. Proudem teklo pivo a kofola. Chladné počasí nevadilo, zahřála silná prdelačka i grog a svařák. Dospělí posedávali a chutnali vepřové speciality, děti se proháněly v lese.

Sobotní vepřové překvapení čekalo na návštěvníky v bufetu U Vlka na Hradečnici. V místě zvaném Vlčí jáma bylo možné ochutnat a zakoupit i domů zabijačkový guláš, jitrnice, prejt, ovar, tlačenku, prdelačku, kroupy.

"Od desíti hodin začali chodit návštěvníci, první ochutnávka se podávala kolem půl dvanácté. Očekáváme až 1 500 lidí," říkali zdejší řezníci. Jednalo se již o několikátý ročník zabijačky, ale řezníci z Jaroměře zde byli poprvé: "Jsme rodinná firma s vícegenerační řeznickou tradicí. Prodáváme zde řeznické výrobky z kvalitních surovin. Sezóna zabijaček už končí, ale nyní budou přicházet na řadu festivaly, kde nebudeme chybět. Plánujeme několik festivalů v Hradci a například Brutal Assault v Jaroměři." A co šlo v Hradeckých lesích nejvíce na dračku? "Nabídku máme velkou, prodává se vše, ale nejvíce Becherovka," odpovídal s úsměvem řezník Jindřich Uhlíř a dodal, že na akci plánují zůstat až do vyprodání všeho jídla, tedy nejspíš do noci. 

Na vepřové hody přišly celé rodiny s dětmi. Na kroupách se zelím si pochutnal i dvouletý Vojtík Skota, kterého doprovázela babička s dědou. "Kroupy se zelím jí poprvé, pro něj je všechno párek, ale hlavně, že mu chutná," říkala s radostí Vojtova babička.

Událost se konala za podpory Městských lesů Hradec Králové.

Zdroj: https://hradecky.denik.cz/zpravy_region/mestske-lesy-provonela-zabijacka-20190316.html 


Víte že ....

Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty