Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě
2. a 3. března 2019, Veveří - Brno
Opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve. Kromě nového Krále uzenářů 2019, kterého zvolíte Vy, návštěvníci, budeme letos také soutěžit o nejlepší domácí uzené. To zase vybere odborná komise, do které se budou moci přihlásit i návštěvníci, atd. atd. Pracujeme s kolegy usilovně na ještě lepší akci než byla ta poslední a těšíme se na Vás.
Michal Burian, zakladatel
DIY CORNER - UDĚLEJ SI SÁM
"DIY = Do it yourself, udělej si sám" - jiný kus hradu bude patřit všem, kdo rádi tvoří. Opět si budete moci vyrobit vlastní klobásky pod vedením čtyřnásobného Krále moravských uzenářů Luboše Hadače z Rosic.
NEDĚLE PRO LABUŽNÍKY
Neděle jako obvykle bude patřit především "foodies", milovníkům jídla a vaření. Na pódiu uvaří své kreace restaurace Červený mlýn z Tišnova, k tomu ochutnáte pivo Grádo z jejich pivovaru. A kdo bude mít málo, může se připravit na Tišnovskou pivní stezku.
Hrad Veveří, Brno
Víte že ....
Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.