Slavnosti moravského uzeného 2019

Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě

2. a 3. března 2019, Veveří - Brno

Opět zavoní uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve. Kromě nového Krále uzenářů 2019, kterého zvolíte Vy, návštěvníci, budeme letos také soutěžit o nejlepší domácí uzené. To zase vybere odborná komise, do které se budou moci přihlásit i návštěvníci, atd. atd. Pracujeme s kolegy usilovně na ještě lepší akci než byla ta poslední a těšíme se na Vás. 

Michal Burian, zakladatel

DIY CORNER - UDĚLEJ SI SÁM 
"DIY = Do it yourself, udělej si sám" - jiný kus hradu bude patřit všem, kdo rádi tvoří. Opět si budete moci vyrobit vlastní klobásky pod vedením čtyřnásobného Krále moravských uzenářů Luboše Hadače z Rosic. 

NEDĚLE PRO LABUŽNÍKY
Neděle jako obvykle bude patřit především "foodies", milovníkům jídla a vaření. Na pódiu uvaří své kreace restaurace Červený mlýn z Tišnova, k tomu ochutnáte pivo Grádo z jejich pivovaru. A kdo bude mít málo, může se připravit na Tišnovskou pivní stezku. 

https://www.moravskeuzene.cz/ 

 

Hrad Veveří, Brno


Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty