II. Hradní Zabijačka a vepřové hody na Pořešíně

Prdelačka, jitrnice a jelita, tlačenka, zabijačkový guláš, ovar s křenovou vejmrdou , zapít možno dvanáctkou z tvrze Žumberk.
Hradní medovina mandlová, višňová a královská, svařák, pro děti horký jablečný nebo hruškový mošt s medem a skořicí.
Komentované prohlídky hradu a muzea s průvodcem ve 13.00 a v 15.00 hod.
Středověká kuchyně a kovárna v provozu.

Hradní Zabijačka a vepřové hody na Pořešíně
Hrad Pořešín
24.11.2018, 10:00 – 17:00
25.11.2018, 10:00 – 17:00
Vstupné dobrovolné.


Těšíme se na Vaší návštěvu


Víte že ....

V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty