II. Hradní Zabijačka a vepřové hody na Pořešíně

Prdelačka, jitrnice a jelita, tlačenka, zabijačkový guláš, ovar s křenovou vejmrdou , zapít možno dvanáctkou z tvrze Žumberk.
Hradní medovina mandlová, višňová a královská, svařák, pro děti horký jablečný nebo hruškový mošt s medem a skořicí.
Komentované prohlídky hradu a muzea s průvodcem ve 13.00 a v 15.00 hod.
Středověká kuchyně a kovárna v provozu.

Hradní Zabijačka a vepřové hody na Pořešíně
Hrad Pořešín
24.11.2018, 10:00 – 17:00
25.11.2018, 10:00 – 17:00
Vstupné dobrovolné.


Těšíme se na Vaší návštěvu


Víte že ....

Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty