Vepřová panenka s medovou hořčicí

Suroviny: 1 větší šál vepřové panenky (600–800 g), 3 lžíce medové hořčice, 3 lžíce oleje, sůl a pepř.

Postup: Vepřovou panenku očistíme od zbytků řetízku (šlach a tuku) a opatrně ji nakrojíme tak, aby vznikl jeden větší plát masa. Plát osolíme a opepříme a potřeme medovou hořčicí.

Ochucené maso zamotáme zpět do válečku. Aby se nerozbalilo, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Panenku orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi ze všech stran a hned ji i s výpekem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme ji do růžova při teplotě 140 °C asi 20 minut.

Podáváme se salátem ochuceným malinovým nebo fíkovým balsamikem, ozdobíme „vlasy“ z naklíčených semínek červené řepy.

Zdroj: https://www.novinky.cz


Víte že ....

Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty