Vepřová panenka s medovou hořčicí

Suroviny: 1 větší šál vepřové panenky (600–800 g), 3 lžíce medové hořčice, 3 lžíce oleje, sůl a pepř.

Postup: Vepřovou panenku očistíme od zbytků řetízku (šlach a tuku) a opatrně ji nakrojíme tak, aby vznikl jeden větší plát masa. Plát osolíme a opepříme a potřeme medovou hořčicí.

Ochucené maso zamotáme zpět do válečku. Aby se nerozbalilo, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Panenku orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi ze všech stran a hned ji i s výpekem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme ji do růžova při teplotě 140 °C asi 20 minut.

Podáváme se salátem ochuceným malinovým nebo fíkovým balsamikem, ozdobíme „vlasy“ z naklíčených semínek červené řepy.

Zdroj: https://www.novinky.cz


Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty