Seznam surovin:
Postup přípravy:
Panenky osolte, opepřete, posypte kmínem a opečte na oleji ze všech stran. Pak je přendejte do pekáčku, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.
Mezitím orestujte na másle oloupané šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte je vínem a zvolna duste, až jsou cibulky měkké. Přidejte hroznové víno předem rozpůlené a zbavené peciček, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, promíchejte a krátce prohřejte.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.