Ovíněná panenka

Seznam surovin:

  • vepřové maso 2 plátky (panenka)
  • cibule šalotka 200 gramů
  • hroznové víno 400 gramů
  • víno červené 250 mililitrů
  • máslo 30 gramů
  • med 4 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • šťáva citronová 1 lžíce
  • moučka bramborová (škrob) 1 lžička
  • olej 2 lžíce
  • kmín (mletý)
  • pepř černý (mletý)
  • sůl

Postup přípravy:

Panenky osolte, opepřete, posypte kmínem a opečte na oleji ze všech stran. Pak je přendejte do pekáčku, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.

Mezitím orestujte na másle oloupané šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte je vínem a zvolna duste, až jsou cibulky měkké. Přidejte hroznové víno předem rozpůlené a zbavené peciček, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, promíchejte a krátce prohřejte.

Zdroj: http://www.igurmet.cz


Víte že ....

Březost prasnice trvá 3 měsíce, 3 týdny a 3 dny? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty