Seznam surovin:
Postup přípravy:
Panenky osolte, opepřete, posypte kmínem a opečte na oleji ze všech stran. Pak je přendejte do pekáčku, vložte do předehřáté trouby a pečte cca 20 minut.
Mezitím orestujte na másle oloupané šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte je vínem a zvolna duste, až jsou cibulky měkké. Přidejte hroznové víno předem rozpůlené a zbavené peciček, škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody nebo vína. Přidejte i výpek z masa, promíchejte a krátce prohřejte.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%.