Kotlety z bagouna

Seznam surovin:

  • vepřové maso 4 kusy (kotleta s kostí)
  • vepřové maso 4 plátky (uzený bůček)
  • zelí bílé 200 gramů (mladé hlávkové)
  • vývar masový 1,5 decilitru
  • pivo světlé 1 decilitr (10°)
  • cibulka lahůdková 1 kus
  • máslo 1 lžíce
  • hořčice 1 lžíce
  • pepř černý (mletý)
  • sůl
  • olej slunečnicový 2 lžíce

Postup přípravy:

Zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Osolíme ho, promačkáme a necháme 15 minut odležet. Pak šťávu slijeme a k zelí vmícháme nadrobno nasekanou cibulku. Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem v každé z nich směrem od kosti prokrojíme kapsu. Vnitřky kapes mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme je připraveným zelím.

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme naplněné kotlety a zprudka je opečeme, asi 3 minuty z každé strany. Výpek i s masem přeložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Ke konci pečení kapsy obložíme plátky bůčku.

Zdroj: http://www.igurmet.cz


Víte že ....

Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců?

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty