Seznam surovin:
Postup přípravy:
Zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Osolíme ho, promačkáme a necháme 15 minut odležet. Pak šťávu slijeme a k zelí vmícháme nadrobno nasekanou cibulku. Kotlety omyjeme, osušíme a ostrým nožem v každé z nich směrem od kosti prokrojíme kapsu. Vnitřky kapes mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme je připraveným zelím.
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme naplněné kotlety a zprudka je opečeme, asi 3 minuty z každé strany. Výpek i s masem přeložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Ke konci pečení kapsy obložíme plátky bůčku.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.