České vepřové

České vepřové – tyto stránky byly vytvořeny pro všechny příznivce českého vepřového masa ve všech podobách. Stránky provozuje Svaz chovatelů prasat v Čechách a na Moravě proto, aby byli všichni konzumenti vepřového masa pravdivě a fundovaně informováni o všech aktuálních tématech týkajících se právě vepřového masa. Naleznete zde, jak recepty nejen z vepřového masa, ale i další zajímavé informace, které se k této kulinářské specialitě vztahují včetně informací týkající se samotného chovu prasat.

Pokud vás naše stránky zaujaly a chcete sledovat novinky i mimo tyto stránky, podpořte nás pomocí facebooku. Budeme také rádi, pokud tyto stránky podpoříte jakoukoli smysluplnou připomínkou či podmětem co se vám zde líbí, nebo byste chtěli vědět a nenašli jste zde.

Aktuality

15srp
2018

Vědci vyvíjejí čárový kód pro steaky, který půjde naskenovat

Vědci pracují na neviditelném "čárovém kódu", který bude možné nastříkat na hovězí maso. Spotřebitelé by ho naskenovali chytrým telefonem, a ujistili se tak o původu výrobku. Cílem

zobrazit detail ...
13srp
2018

Veterináři častěji kontrolují přepravu potravin

Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s policisty a celníky letos zvýšila počet kontrol potravin živočišného původu během jejich přepravy. Od začátku roku v rámci 173 akcí

zobrazit detail ...
10.čerc
2018

Sádlo je dobré, zdravé a tak pro naše těla potřebné. A jeho cena klesá...

Když se řekne sádlo, spousta dietářů, luxusních modelek a přihlouplých nutricionistů obrací oči v sloup. A přitom sádlo je tak dobré, tak zdravé a tak pro naše těla potřebné! Fámy

zobrazit detail ...
08.čerc
2018

Veterináři vyšetřují kvůli prasečímu moru maso z Rumunska

Kvůli šíření afrického moru prasat začínají veterináři vyšetřovat na tuto chorobu vepřové maso z Rumunska. Od 10. června tam přibylo 195 ohnisek, zejména v domácích chovech v regionu

zobrazit detail ...
04.čerc
2018

Vepřová panenka s medovou hořčicí

Suroviny: 1 větší šál vepřové panenky (600–800 g), 3 lžíce medové hořčice, 3 lžíce oleje, sůl a pepř. Postup: Vepřovou panenku očistíme od zbytků řetízku (šlach a tuku) a opatrně

zobrazit detail ...


Víte že ....

Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty