Dušená žebra na kysaném zelí

Seznam surovin:

  • zelí kysané 1 kilogram
  • vepřové maso 1 kilogram (nasekaná žebra)
  • vývar masový 1,5 decilitru (teplý)
  • paprika zelená 2 kusy (pálivá)
  • sádlo 2 lžíce (škvařené)
  • paprika sladká 1 lžíce
  • sůl

Postup přípravy:

V nižším hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo, vložíme do něj žebra a orestujeme je ze všech stran dozlatova.

Zelí propláchneme a necháme v sítu odkapat. Žebra vyjmeme, na dno hrnce rozložíme zelí, posypeme ho očištěnými a na kostičky nakrájenými paprikami a na ně rozložíme žebra.

Vše poprášíme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 90 minut.

Zdroj: http://www.igurmet.cz

 


Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty