Dušená žebra na kysaném zelí

Seznam surovin:

  • zelí kysané 1 kilogram
  • vepřové maso 1 kilogram (nasekaná žebra)
  • vývar masový 1,5 decilitru (teplý)
  • paprika zelená 2 kusy (pálivá)
  • sádlo 2 lžíce (škvařené)
  • paprika sladká 1 lžíce
  • sůl

Postup přípravy:

V nižším hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo, vložíme do něj žebra a orestujeme je ze všech stran dozlatova.

Zelí propláchneme a necháme v sítu odkapat. Žebra vyjmeme, na dno hrnce rozložíme zelí, posypeme ho očištěnými a na kostičky nakrájenými paprikami a na ně rozložíme žebra.

Vše poprášíme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 90 minut.

Zdroj: http://www.igurmet.cz

 


Víte že ....

Prase je schopno růst až rychlostí 1,5 kg za den? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty