V nižším hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo, vložíme do něj žebra a orestujeme je ze všech stran dozlatova.
Zelí propláchneme a necháme v sítu odkapat. Žebra vyjmeme, na dno hrnce rozložíme zelí, posypeme ho očištěnými a na kostičky nakrájenými paprikami a na ně rozložíme žebra.
Vše poprášíme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 90 minut.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.