V nižším hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo, vložíme do něj žebra a orestujeme je ze všech stran dozlatova.
Zelí propláchneme a necháme v sítu odkapat. Žebra vyjmeme, na dno hrnce rozložíme zelí, posypeme ho očištěnými a na kostičky nakrájenými paprikami a na ně rozložíme žebra.
Vše poprášíme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 90 minut.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců?