Nadívané vepřové řízky

Seznam surovin:

  • vepřové maso 4 plátky (řízky)
  • brambory 2 kusy
  • šunka 4 plátky
  • sýr Čedar 4 plátky
  • cibule 1 kus
  • mouka pšeničná hladká 1 lžíce
  • pepř černý (mletý)
  • sůl
  • olej (na osmažení)
  • voda (na podlití)

Postup přípravy:

Řízky naklepeme přes mikrotenovou fólii na co největší plátky. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi řízky z obou stran obalíme. Brambory oloupeme a podélně je nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a také ji nakrájíme na čtvrtky.

Na každý obalený plátek masa položíme plátek šunky a sýru, přidáme dvě čtvrtiny brambory a čtvrtku cibule, maso i s náplní zavineme a převážeme nití.

Vepřové závitky nejprve opečeme ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přeložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Zdroj: http://www.igurmet.cz

 


Víte že ....

Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty