Seznam surovin:
Řízky naklepeme přes mikrotenovou fólii na co největší plátky. Mouku smícháme se solí a pepřem a v této směsi řízky z obou stran obalíme. Brambory oloupeme a podélně je nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a také ji nakrájíme na čtvrtky.
Na každý obalený plátek masa položíme plátek šunky a sýru, přidáme dvě čtvrtiny brambory a čtvrtku cibule, maso i s náplní zavineme a převážeme nití.
Vepřové závitky nejprve opečeme ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přeložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt.