Vepřová panenka s fenyklem

Seznam surovin:

  • brambory 6 kusů
  • fenykl 2 kusy (čerstvý)
  • smetana na šlehání 2 decilitry
  • máslo 20 gramů
  • šťáva citronová 1 lžíce
  • olej olivový
  • pepř
  • sůl
  • vepřové maso 600 gramů (panenka)

Postup přípravy:

Vepřovou panenku odblaníme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a krátce ji opečeme ze všech stran na pánvi s trochou olivového oleje. Přeložíme ji do pekáčku a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Zdroj: http://www.igurmet.cz


Víte že ....

Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty