Seznam surovin:
Postup přípravy:
Vepřovou panenku odblaníme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a krátce ji opečeme ze všech stran na pánvi s trochou olivového oleje. Přeložíme ji do pekáčku a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Zdroj: http://www.igurmet.cz
Víte že ....
Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin.