Vařené vepřové maso

Seznam surovin:

vepřové maso 600 gramů (tučné, lalok, nebo hlava)
křen 100 gramů (syrový, čerstvý)
cibule 1 kus (velká)
hořčice plnotučná (dle chuti)
cibule (nakrájená nať)
sůl 1 špetka (podle chuti)

Postup přípravy:

Očištěné vepřové maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pozvolna vaříme doměkka. Doba vaření závisí na druhu masa (cca 2 hodiny).

Křen oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka.

Uvařené maso necháme odkapat, nakrájíme ho na plátky, osolíme, posypeme cibulovou natí a podáváme s křenem, hořčicí a cibulí. Nejlepší přílohou je měkký čerstvý chléb.

Zdroj: http://www.igurmet.cz


Víte že ....

Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. V česku ročně vyrobíme 358 tisíc tun vepřového masa a sníme ho 575 tis. tun. To znamená, že pro zabezpečení dostatku je ročně třeba 40% masa dovézt. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty