Vepřová kýta rytíře Fryduše

Suroviny:

6ks řízek z kýty
1lžička sůl
1lžička pepř mletý
1lžička solamyl (bramborový škrob)
1lžička worcestrová omáčka
2stroužek česnek
0,5lžička majoránka
0,5lžička pálivá paprika
0,5lžička paprika - sladká
2ks vejce
3lžička kečup - jemný
4lžička rostlinný olej


Postup: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin.

(Čím déle je maso naloženo tím je křehčí.) Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.

Zdroj: https://www.recepty.cz


Víte že ....

Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty