Vepřová kýta rytíře Fryduše

Suroviny:

6ks řízek z kýty
1lžička sůl
1lžička pepř mletý
1lžička solamyl (bramborový škrob)
1lžička worcestrová omáčka
2stroužek česnek
0,5lžička majoránka
0,5lžička pálivá paprika
0,5lžička paprika - sladká
2ks vejce
3lžička kečup - jemný
4lžička rostlinný olej


Postup: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin.

(Čím déle je maso naloženo tím je křehčí.) Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.

Zdroj: https://www.recepty.cz


Víte že ....

Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty