Vepřobraní na náplavce

Akce nabídne návštěvníkům speciality z vepřového masa (jak tradiční, tak moderní úpravů pokrmů), zabijačkové hody, české buchty, koláče a samozřejmě dobré pivo a cider.

 
Na Smíchovské náplavce se 11.3.2017 uskuteční první ročník největších vepřových hodů pod širým nebem. Můžete se těšit nejen na klasické zabíjačkové speciality jako jsou jitrnice, jelita, prejt, tlačenka,prdelačka nebo ovar. Ale také na dobroty z udíren klobásy, špek, uzená šunka, péct se budou kolena, panenka, bůček a škvařit škvarky. Kuchaři vám naservírují speciality jako například vepřové nožičky v zelí, plněné pelmeně, segedínský guláš, nadívaný bůček. Na rožni se boudou točit selátka, návštěvníci ochutnají maďarskou mangalicu, italské proscuito, španělský salchichon či iberskou šunku. Vše se bude hojně zapíjet hořkým pivem, ciderem, svařeným vínem, sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a frgály.

Kdy: 11. březen 2017

Od: 10:00-18:00

Místo konání:
Smíchovská náplavka
Hořejší nábřeží 1126/5
150 00 Praha 5

Víte že ....

Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty