Recept: Medová žebírka grilovaná

Napadlo by vás dát dohromady med a chilli? Že ne? Zkuste to, uvidíte, že možná v tomto případě platí pravidlo o tom, že protiklady se přitahují. Chuť chilli a medu je vskutku vydařená a výborně doplňuje chuť vepřového či kuřecího masa.

Co budeme potřebovat:

4 kg vepřových žebírek
1/2 litru piva
4 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce chilli koření
1 lžíce šalvěje
sůl

Žebírka rozporcujeme, vložíme do pekáče a zalijeme směsí z piva, citronové šťávy, medu, soli a koření. Necháme v ledničce naložené alespoň jeden den (žebírka za tu dobu alespoň jednou obraťte). Grilujeme opatrně (variantou je pečení v troubě), nezapomínáme na pravidelné potírání. Dobrou chuť.

Zdroj: http://www.nagrilu.cz/2008/01/12/recept-medova-zebirka-grilovana/


Víte že ....

Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty