Domácí poctivá vepřová konzerva ála Iva

Mílí zlatí masomilové, zvláště vy konzervativní zpozorněte, naše milá Iva vám totiž posílá pozdravy s vepřovou konzervou. Nemůžu posoudit, tak pro vás přepisuji a doufám, že ve vašich domovech, kancelářích, polích, lukách, ulicích vyvolám pravé vepřové veselí.

Iva píše: ’Čínskou vepřovou konzervu dělám už nějaký čas. Doufám, že se recept bude hodit i vám. Nejsme masožrouti, protože ty koupené konzervy a paštiky by nežral ani pes, ale po tomhle se u nás zapráší, věřím, že i u vás a v každé poctivé kuchyni.’

udete potřebovat:
1 kg prorostlejšího bůčku bez kosti
1 kg plecka
1/2 lžičku mletého bílého pepře
3 lžičky mořské soli 
2 lžičky mletého cukru
česnek

Kůži z 1 kg prorostlejšího bůčku bez kostí odříznu, bůček nakrájím na kostky 3×3 cm, 1 kg plecka na 2×2 cm, vše naložím s 1/2 lžičkou mletého bílého pepře, 3 čaj. lžičkami mořské soli / kdo má rád slanější přidá /, místo pragandy / na doporučení řezníka/ 2 čaj. lžičkami mletého cukru, kdo chce, může podle chuti přidat i prolisovaný česnek. Uložit v chladu na 3 dny a občas prohňácnout (nejlépe rukou).
Vařím v tlakovém hrnci cca 1,5 hod. s 400 – 500 ml vody a odřízlou kůží z bůčku (v celku).
Potom rozšťouchám, kůži rozemelu, popř. rozmixuji, přimíchám ke šťouchandě, plním do sklenic a zavařuji nejméně 30 minut.
Používáme na chleba, na špagety, do rizota, francouzských brambor…

Zdroj: http://www.home-made.cz


Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty