Domácí poctivá vepřová konzerva ála Iva

Mílí zlatí masomilové, zvláště vy konzervativní zpozorněte, naše milá Iva vám totiž posílá pozdravy s vepřovou konzervou. Nemůžu posoudit, tak pro vás přepisuji a doufám, že ve vašich domovech, kancelářích, polích, lukách, ulicích vyvolám pravé vepřové veselí.

Iva píše: ’Čínskou vepřovou konzervu dělám už nějaký čas. Doufám, že se recept bude hodit i vám. Nejsme masožrouti, protože ty koupené konzervy a paštiky by nežral ani pes, ale po tomhle se u nás zapráší, věřím, že i u vás a v každé poctivé kuchyni.’

udete potřebovat:
1 kg prorostlejšího bůčku bez kosti
1 kg plecka
1/2 lžičku mletého bílého pepře
3 lžičky mořské soli 
2 lžičky mletého cukru
česnek

Kůži z 1 kg prorostlejšího bůčku bez kostí odříznu, bůček nakrájím na kostky 3×3 cm, 1 kg plecka na 2×2 cm, vše naložím s 1/2 lžičkou mletého bílého pepře, 3 čaj. lžičkami mořské soli / kdo má rád slanější přidá /, místo pragandy / na doporučení řezníka/ 2 čaj. lžičkami mletého cukru, kdo chce, může podle chuti přidat i prolisovaný česnek. Uložit v chladu na 3 dny a občas prohňácnout (nejlépe rukou).
Vařím v tlakovém hrnci cca 1,5 hod. s 400 – 500 ml vody a odřízlou kůží z bůčku (v celku).
Potom rozšťouchám, kůži rozemelu, popř. rozmixuji, přimíchám ke šťouchandě, plním do sklenic a zavařuji nejméně 30 minut.
Používáme na chleba, na špagety, do rizota, francouzských brambor…

Zdroj: http://www.home-made.cz


Víte že ....

Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně. Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty