Kroupové jelítko

Kroupová jelítka - čím dál tím zapomenutější ( a naprosto neprávem) zabijačková pochoutka. Všechen zájem se upíná na tlačenku a jitrnice, a je to vidět dokonce i v obchodech. Zatímco tlačenku a jitrnice najdete v supermarketu skoro v každém regálu oddělení masa , kroupová jelita jsou tam vidění zřídka kdy. I když možná že to ani není na škodu, bůh ví, čim by jelítka byla dobarvená. Aby ve střívku nakonec nebyly jen kroupy , obarvené ( v lepším případě) krví. Protože v pořádném kroupovém jelítku je docela dost masa.

Na přípravu existuje několik různých receptů, my děláme tenhle recept na domácí jelítka. Na suroviny je docela krátký - jsou potřeba škvarky, kroupy, vepřový výřez, plíce, sádlo a samozřejmě vepřová krev. A klasické zabijačkové koření - sůl, česnek, pepř, majoránka a kmín.

Čerstvé vepřové škvarky pečlivě na jemno pokrájíme řezickou kolíbkou. Pozor na prsty!

Více zde: http://www.zabijacky.cz/news/kroupova-jelitka-starsi-bratr-jitrnic/

Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%. Pro růst každého kilogramu masapotřebuje prase průměrně 2,8 kg krmných směsí. V ekologických chovech doshuje tato hodnota až 5,5kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty