Domácí poctivá vepřová šunka od (princezny) Lady

Víkend má být famózní a pro některé i dlooouuuhýýý, tak si pojďme pořádně vyválet šunky! Tenhle recept je od princezny Lady a jednoduchý tak, že si možná budete muset dát facku, abyste tomu uvěřili.

Budete potřebovat:
1kg vepřového plecka na kostičky přiměřeně velké,
25g soli (z toho je trošičku pragandy aby byla šunka růžová)
lžička cukru moučky
100ml vody

Všechno promícháme v míse tak dlouho až vznikne tzv. blátíčko.Pak maso dáme do sáčku na tlačenku a šup do šunkovaru a pořádně uzavřít. Necháme v lednici na 48 hodin uležet.(Někdo vaří i v PET lahvi, ale to nemám vyzkoušené - kdo zná - ví, prosím napiště do komentářů ať se od toho odpíchnem! Díky)
Pak se dá vařit tak na 80-90 minut - voda spíš jen probublává.

Zdroj: http://www.home-made.cz


Víte že ....

Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Prasata jsou jedním z největších konzumentů obilí. Zatímco lidé spotřebují přibližně 2 mil. tun obilovin, hospodářská zvířata více než 3 mil.tun. Organizace spojených národl předpokládá, že se celosvětová spotřeba vepřového masa v průběhu příštích 20 let zvýší o 70%.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty