České vepřové

České vepřové – tyto stránky byly vytvořeny pro všechny příznivce českého vepřového masa ve všech podobách. Stránky provozuje Svaz chovatelů prasat v Čechách a na Moravě proto, aby byli všichni konzumenti vepřového masa pravdivě a fundovaně informováni o všech aktuálních tématech týkajících se právě vepřového masa. Naleznete zde, jak recepty nejen z vepřového masa, ale i další zajímavé informace, které se k této kulinářské specialitě vztahují včetně informací týkající se samotného chovu prasat.

Pokud vás naše stránky zaujaly a chcete sledovat novinky i mimo tyto stránky, podpořte nás pomocí facebooku. Budeme také rádi, pokud tyto stránky podpoříte jakoukoli smysluplnou připomínkou či podmětem co se vám zde líbí, nebo byste chtěli vědět a nenašli jste zde.

Aktuality

01břez
2019

Naše maso z Modletic: Neblbněte nás, zlobí se lidé na Kaufland kvůli novému logu

Maso je téma, které v uplynulých dnech a týdnech rezonuje ve všech domácnostech, hospodách i pracovištích. A právě v těchto emocemi nabitých dnech se supermarket Kaufland rozhodl, že

zobrazit detail ...
01břez
2019

České prase na vymření. Kvůli dovozu ruší farmáři chovy

Spotřebitel se raduje, chovatel pláče. Do Česka se valí levné vepřové maso z Evropy. Cena za kilogram dovozového masa na oblíbené řízky nebo guláš se loni propadla o 6 korun na průměrných

zobrazit detail ...
26únor
2019

Metráky kebabu mířily do Olomouce, polskou dodávku vyhmátli celníci

Nenahlášenou dodávku více než 1,5 tuny hovězího kebabu určeného k prodeji v Olomouci odhalili celníci koncem minulého týdne při kontrole polské dodávky u Křelova na D35. Řidič podle

zobrazit detail ...
13únor
2019

Skotu se v Ústeckém kraji tolik nedaří, prasat naopak mírně přibylo

Do hospodaření se vrhli po hlavě. Momentálně manželé Medunovi z Kostomlat pod Milešovkou chovají 39 býků a pro jejich domácí hovězí si jezdí lidé ze širokého okolí. Podle dat z Českého

zobrazit detail ...
05únor
2019

Levné maso? Za 60 korun buď někoho okrádám, nebo je to šunt, říká farmář

/ROZHOVOR/ Dobré hovězí za sto padesát korun? Vepřové za šedesát? Podle farmáře Václava Osičky, který chová na farmě Doubravský dvůr u Červenky na Olomoucku 300 kusů holštýnského

zobrazit detail ...


Víte že ....

Výrobní cyklus od inseminace prasnice až po prodej z toho narozeného zvířete trvá 9 měsíců? Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg. Prase je z fyziologického hlediska člověku nejpodobnějším domácím zvířetem.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty