Zabíjačkový guláš

Ingredience:

  • 1 kg libového vepřového masa
  • 600g vepřového laloku s brzlíky
  • 600g cibule
  • 800g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletý pepř
  • mletá sladká paprika
  • kmín
  • česnek
  • sůl
  • 150g škvařeného sádla
  • vývar z masa

Postup:

Drobně pokrájenou cibuli usmažte na sádle dorůžova, přidejte mletou papriku, po zpěnění vložte maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažte za stálého míchání. Když se šťáva vydusí do tuku, směs okořeňte, podlijte trochou vývaru z masa, osolte, okořeňte, vmíchejte třený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. Šťávu opět vyduste do tuku, zahustěte moukou, za stálého míchání osmažte, přidejte odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažte. Guláš podlijte znovu trochou vývaru a duste, až maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný.


Víte že ....

Prasnice dá každý rok více než 2 vrhy. Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně. Průměrná porážková hmotnost prasete se pohybuje mírně nad hmotnosti 110 kg. Z toho čistá hmotnost libového masa po odečtu kostí a tuku tvoří necelých 50 kg.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty