Šťavnatá vepřová játra na grilu

Ingredience:

  • 1 kg vepřových jater (nakrájíme na silnější plátky),
  • 150 ml kvalitního červeného vína,
  • 4 lžíce olivového oleje (extra panenský),
  • 2,5 lžíce worchesteru, 
  • 1/3 lžičky oregana,
  • ½ lžičky červené papriky,
  • špetka drceného kmínu,
  • špetka pepře,
  • sůl podle chuti

Postup:

Všechny uvedené suroviny smícháme. Do vzniklé marinády naložíme játra a necháme v chladničce odležet – minimálně půl dne před grilováním. Poté játra připravujeme na rozpáleném grilu, grilovací pánvi nebo na pánvi (není-li grilovací sezóna).


Víte že ....

Na světě je poraženo 1,3 miliardy prasat a ročně je vyprodukováno (a také spotřebováno) více než 100 milionů tun vepřového masa. Vepřové maso v některých partiích obsahuje jen 1,2% tuku, což je obdobné jako u masa drůbežího. Sele při porodu váží průměrně 1,3 kg. Za šest měsíců téměř zestonásobí svoji počáteční váhu.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty