Marinovaná vepřová krkovička

Ingredience:

  • 4 plátky vepřové krkovice (nejlépe asi 2,5 cm silné), 
  • dijonská hořčice, 
  • špetka soli a pepře, 
  • 2,5 dl piva

Postup:

Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme podle chuti a potřeme dijonskou hořčicí. Následně všechny potřené plátky zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu odležet v ledničce. Před samotným grilováním je dobré nechat maso chvíli při venkovní teplotě odpočívat a následně je grilovat na správně rozpáleném roštu. Plátky pravidelně podléváme pivem a grilujeme z každé strany přibližně pět minut.

TIP: Pro výraznější požitek z grilovaného masa používejte maso nejlépe z tuzemských chovů, suroviny vyšší kvality a pokud možno čerstvé bylinky. Uvidíte, že nebudete litovat.

vepřová krkovice


Víte že ....

Prasnice je schopna každý rok vychovat více ne 30 selat a v jednom vrhu jich bývá mezi 10-16 selaty. Každý Čech, včetně kojenců, sní ročně 41 kilogramů vepřového masa a z toho plnou polovinu ve formě masných výrobků - nejčastěji uzenin. Nejvíce prasat na světě je chováno v Číně. Z celkových 951 miliónů chovaných po celém světě je jeich 452 mil. (48%) chováno právě v Číně.

Created 2014 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - recepty